Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Erik Buskens nieuwe wetenschappelijk directeur a.i. Aletta Jacobs School of Public Health 

23 september 2024
Erik Buskens

Groningen 19 september 2024 - Op voordracht van het College van Bestuur van de  Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is Erik Buskens per direct de nieuwe wetenschappelijk  directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health (Aletta). Buskens, Professor of  Population Health Management UMCG, Faculteit Economie en Bedrijfskunde (RUG) en  AJSPH, volgt Brigit Toebes op. Brigit Toebes gaat zich volledig richten op haar functie  hoogleraar gezondheidsrecht in internationaal perspectief bij de Faculteit  Rechtsgeleerdheid aan de RUG. 

Aletta is erg blij met de komst van Buskens en hij treedt daarbij in de voetsporen van Mierau en  Toebes. Algemeen directeur Frederic van Kleef: “We zijn erg verheugd over de benoeming van  Erik Buskens, zijn interdisciplinaire blik op gezondheid is van een zeldzame kwaliteit en past  daarom uitstekend bij onze activiteiten op het gebied van onderzoek en onderwijs.” 

Over Erik Buskens 

Buskens blijft daarnaast verbonden aan het UMCG, tot voor kort als Professor of Health Technology Assessment, maar sinds kort als Professor of Population Health Management, hetgeen nog beter aansluit  bij de missie en visie van Aletta. Buskens is een van de grondleggers van Healthy Ageing in Noord-Nederland. Sinds 2006 is hij werkzaam bij het UMCG en richt hij zich in toenemende mate op het beïnvloeden en sturen  van gezondheidsdeterminanten door zorg- en gezondheidssystemen, waar ook invloeden vanuit de maatschappij en omgeving deel van uitmaken. 

Bij Aletta is Buskens geen onbekende. Hij heeft de afgelopen jaren veel betekend voor Aletta  Education in de rol van education lead. Bovendien zit Buskens de curriculum board van de  Master Healthy Ageing Professional van de Hanze voor. Het streven was en blijft transitie,  transdisciplinaire samenwerking, vernieuwing en lifelong learning toegespitst op public health  vraagstukken. 

Aletta Jacobs School of Public Health  

Aletta – een samenwerkingsverband tussen de RUG, het UMCG, de Hanze en NHL Stenden  Hogeschool – is de verbinder op het gebied van publieke gezondheid. Aletta creëert ontmoeting,  bouwt bruggen tussen onderzoekers, docenten, inwoners, professionals binnen en buiten de  zorg, en beleidsmakers in de regio Noord-Nederland en over landsgrenzen heen. In de  ontmoeting draagt Aletta bij aan kennisuitwisseling en gelijkwaardige interactie. 

Aletta is ook een pionier. Om regionale uitdagingen aan te gaan, worden er vastomlijnde kaders  doorbroken. Aletta geeft slagkracht aan vernieuwende ideeën en initiatieven en stimuleren  innovatief onderwijs. Met oog voor de leefomgeving en vanuit een open en inclusieve houding,  bouwen we aan een toekomst waarin we gezonder samen leven. 

Denken om te doen – Samen voor meer gezonde jaren!


Laatst gewijzigd:23 september 2024 14:50
View this page in: English

Meer nieuws

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!