Talencentrum behoudt Blik op Werk Keurmerk voor taalcursussen Nederlands voor inburgeraars
Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het Blik op Werk Keurmerk voor taalcursussen Nederlands voor inburgeraars behouden. Beoordelingscriteria tijdens de audit van 2016 waren het slagingspercentage van Staatsexamens van cursisten en de werkwijze, personeelskwaliteit en klanttevredenheid van het Talencentrum.
Sinds 2014 is het Talencentrum een door Blik op Werk gecertificeerd aanbieder van inburgeringscursussen en duale trajecten. Blik op Werk is een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut dat zich inzet voor de kwaliteit van dienstverlening op het gebied van duurzame arbeidsdeelname en inburgering. Het Blik op Werk Keurmerk staat borg voor de basiskwaliteiten en de betrouwbaarheid van dienstverleners. Dienstverleners worden jaarlijks beoordeeld door Blik op Werk.
Inburgeren via taalcursussen Nederlands bij het Talencentrum
De taalcursussen Nederlands van het Talencentrum bereiden cursisten voor op het Staatsexamen NT2 (Nederlands als tweede taal). Inburgeraars met een DUO-lening dienen een cursus Nederlands te volgen bij een cursusaanbieder met het Blik op Werk Keurmerk.
Meer dan 450 inburgeraars hebben tussen 2014 en 30 juni 2016 deelgenomen aan meer dan 750 cursussen Nederlands bij het Talencentrum.
Laatst gewijzigd: | 07 juni 2024 10:56 |
Meer nieuws
-
19 december 2024
Konstantin Mierau nieuwe vice-decaan Faculteit der Letteren
Het College van Bestuur van de RuG heeft dr. Konstantin Mierau per 1 januari 2025 benoemd tot vice-decaan van de Faculteit der Letteren. Decaan Thony Visser en PH-Middelen Sander van den Bos zijn verheugd met de benoeming en kijken uit naar de...
-
10 december 2024
Joëlle Douma wint schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer 2024
Op maandag 9 december won Joëlle Douma (5 vwo) van het Gomarus College in Groningen de schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer 2024 met haar verhaal ‘Ik haat Hanna’
-
10 december 2024
De tijd zal het leren: wat jaarringen ons vertellen over het verleden
DNA-analyse van eeuwenoude botten, tanden of planten kunnen familierelaties, populatiebewegingen en domesticeringsmethoden onthullen. Pınar Erdil vertelt er meer over.