Workshops
Overzicht workshops
Dit is een kort overzicht van ons workshopaanbod. Hieronder worden alle workshops bondig uitgelegd.
Balans
Een goede werk-privé balans is voor ieder mens belangrijk. In deze workshop onderzoeken studenten hun signalen van behulpzame en onbehulpzame activatie (stress). Daarnaast formuleren studenten een strategie om op tijd in te grijpen bij te veel stress en onderzoeken ze gezamenlijk overtuigingen uit de (academische/medische) context die stress kunnen opleveren.
Waarden
Het kennen van je waarden vergroot je zelfkennis en kan je helpen om keuzes te maken die bij jou passen. In deze workshop leren studenten hun eigen waarden, die van hun studiegenoten en die van de (medische) beroepsgroep beter kennen.
Doelen
Wat zijn de doelen die jij nastreeft? Zijn deze doelen in overeenkomst met wat je belangrijk vindt? En hoe kan je, ook als je obstakels tegenkomt, stappen blijven zetten richting je doelen? Tijdens deze workshop gaan studenten aan de slag met bovenstaande vragen.
Samenwerking
Tijdens deze workshop reflecteren studenten op een interactieve manier op de samenwerking in een team. De workshop geeft nieuwe inzichten in de manier waarop teamleden samenwerken en het expliciteren van deze inzichten helpt studenten de samenwerking te optimaliseren.
Tem je innerlijke criticus
We kennen hem allemaal, die negatieve stem, bijvoorbeeld wanneer er iets gebeurt dat je als onprettig ervaart. In deze workshop leren studenten hun negatieve stem, ook wel je innerlijke criticus genoemd, beter kennen. Daarnaast oefenen ze om op een meer helpende, compassievolle manier te reageren in een stressvolle gebeurtenis.
Hoe word ik gesocialiseerd?
Iedere student ontwikkelt een professionele identiteit. In deze workshop leren en reflecteren studenten op deze ontwikkeling, die vaak deels onbewust verloopt. Ze onderzoeken wat er zowel impliciet als expliciet aan hen wordt overgedragen en is overgedragen in het verleden, door rolmodellen en de context waarin zij zich begeven.
Lichaamsbewustzijn
Zelfkennis zit niet alleen in je hoofd, maar ook in je lijf. Tijdens deze workshop leren de studenten hun eigen lichaam beter kennen, onder andere door het doen van een meditatie oefening (bodyscan). Tevens nemen ze kennis van de ‘window of tolerance’ theorie en passen ze deze toe op zichzelf.
Kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen
Wanneer je je kwaliteiten en valkuilen kent, kan dit je helpen om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en in te zetten (zonder in je valkuil terecht te komen). In deze workshop leren studenten over hun kwaliteiten en valkuilen. Daarnaast onderzoeken ze of er overtuigingen in de weg zitten bij het inzetten en ontwikkelen van hun kwaliteiten.
Hoe ga je om met feedback?
Simpel gezegd is feedback alle informatie die we over onszelf ontvangen van anderen om ons heen. Toch interpreteren we het woord feedback vaak op een negatieve manier. In deze workshop leren studenten op een andere manier naar feedback kijken en hoe de student de reactie op feedback kan veranderen, om het meeste uit feedback te halen.
Grenzen
Grensoverschrijdend gedrag komt in allerlei vormen en maten voor. In deze workshop focussen we ons op milde vormen van grensoverschrijdend gedrag. Studenten worden zich meer bewust van hun signalen die kunnen optreden wanneer iemand, of zijzelf over (hun eigen) grenzen gaan. Ook oefenen ze met een manier van communiceren die ze kunnen inzetten in grensoverschrijdende situaties.
Perfectionisme
Perfectionisme komt onder veel studenten voor. Perfectionisme is een mooie kwaliteit, omdat positieve kenmerken, zoals nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en doorzettingsvermogen worden geassocieerd met perfectionisme. Wanneer de student echter té perfectionistisch is, dan kan de student hier last van hebben (bijvoorbeeld te lang doorgaan, of juist uitstelgedrag vertonen). In deze workshop reflecteren studenten op hun mate van perfectionisme en krijgen ze tools aangereikt om met perfectionisme om te gaan.
Laatst gewijzigd: | 05 juli 2023 11:45 |