Hoogleraar Loi ontvangt Hestia-financiering
Hoogleraar Maria Antonietta Loi van het Zernike Insitute ontvangt financiering van de NWO om een vluchteling met een academische achtergrond mee te laten werken aan haar onderzoeksproject. Deze vluchteling, die in het land van herkomst een universitaire functie had, zal maximaal achttien maanden mee kunnen draaien. Op die manier kan hij of zij aansluiting vinden bij een Nederlands onderzoeksproject en een netwerk opbouwen. De financiering komt voort uit het NWO-programma ‘Hestia - Impuls voor Vluchtelingen in de wetenschap.’
De vluchteling-onderzoeker gaat meewerken aan Loi’s project op het gebied van perovskiet-zonnecellen. De verbetering van de stabiliteit en efficiëntie van perovskiet-zonnecellen hangt niet alleen af van de actieve laag, maar ook van de materialen die worden gebruikt om ladingsdragers weg te transporteren. Dit project richt zich op de ontwikkeling van metalen chalcogenide nanodeeltjes die kunnen worden gebruikt als een efficiënte en goedkope transportlaag in perovskiet-zonnecellen.
Aansluiting bij Nederlands onderzoek
Wetenschappers die door oorlog of een andere bedreigende situatie hun thuisland hebben moeten ontvluchten lopen vaak tegen obstakels aan in de landen waar ze een veilig thuis vinden, zoals taal of werkcultuur. Dit maakt het voor hen moeilijker om een academische loopbaan voort te zetten. Met de call ‘Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de wetenschap’ wil de NWO deze onderzoekers aansluiting bieden bij lopende Nederlandse onderzoeksprojecten. Projectleiders of hoofdaanvragers van een al door NWO of ZonMw gefinancierd onderzoeksproject kunnen financiering aanvragen om een vluchteling binnen hun project te laten meewerken.
Laatst gewijzigd: | 19 april 2023 17:26 |
Meer nieuws
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.
-
24 oktober 2024
Zeven wetenschappers van RUG en UMCG ontvangen Vidi-beurs
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi- financiering van maximaal €800.000 toegekend aan Laura Baams, M.J. Bonder, Ranko Gacesa, Kristina Haslinger, Julian Koellermeier, Cyril Moers, Adrià Rofes en Judith E...