Kick-off Young Science and Engineering Network (YSEN)
Op donderdag 10 oktober vond de kick-off van het nieuw opgerichte Young Science and Engineering Network (YSEN) plaats bij Brasserie Zernike. Na een korte inleiding door een van de leden van de oprichtingscommissie werd de officiële opening verricht door de decaan van de FSE, prof.dr. Jasper Knoester. Na de opening volgden nog twee sprekers: prof.dr. Marcel Swart, voorzitter van de Young Academy of Europe en prof.dr. Jacquelien Scherpen, voorzitter van de BC1.
Prof.dr. Marcel Swart sprak over de perspectieven voor een early career researcher in Europese context. Prof. Jacquelien Scherpen deelde tips en trucs om een tenure trackpositie in Groningen tot een succes te maken. Ongeveer dertig jonge onderzoekers van de faculteit waren bij de kick-off aanwezig.
Voor jonge onderzoekers FSE
YSEN is een initiatief van en wordt gecoördineerd door een groep jonge onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering (FSE) die enthousiast zijn als het gaat om het verbeteren van de wetenschappelijke en professionele omgeving voor andere jonge onderzoekers binnen de faculteit. Alle junior onderzoekers binnen FSE, dat wil zeggen tenure-track (of vergelijkbaar) en binnen ongeveer tien jaar na aankomst in Groningen en/of begin van de benoeming, worden uitgenodigd om lid te worden. Het doel van YSEN is het vergemakkelijken van informatie-uitwisseling, peer support en interdisciplinariteit, door evenementen en workshops te organiseren en door als communicatiekanaal naar de FSE-organisatie te dienen.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Laatst gewijzigd: | 05 november 2019 11:45 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...