Eerste bouwfase Feringa Building op Zernike Campus vanaf 1 juli
Op 1 juli 2019 start aannemer Ballast Nedam met de eerste fase van de bouw van de nieuwe Feringa Building voor de Faculty of Science and Engineering (FSE) van de Rijksuniversiteit Groningen. De Feringa Building op de Zernike Campus krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels en huisvest straks ongeveer 1.400 studenten en 850 medewerkers.
Begin juli wordt gestart met de fundering. Doordat de werkzaamheden vlak naast het huidige gebouw plaatsvinden, zal dit op een trillings- en geluidsarme manier gebeuren. Het aanleggen van de funderingspalen bestaat uit het boren van gaten in de grond, die worden voorzien van wapening en volgestort met beton. Deze manier levert, in tegenstelling tot heipalen, geen zware geluidsoverlast. Wel betekent het meer betonwagens.
In totaal worden circa 2.000 betonnen schroefpalen gemaakt voor de fundering van de Feringa Building. Er wordt gestart aan de zuidkant van het bouwterrein.
Bouwplanning in fases
De nieuwbouw vindt gefaseerd plaats (zie afbeelding). Fase 1A is medio 2021 geheel gereed, zodat de eerste onderzoeksgroepen van de faculteit hun intrek kunnen nemen in de Feringa Building. Daarna wordt fase 1B afgebouwd en kunnen gebouwdelen 17 en 18 van Nijenborgh 4 worden gesloopt om plaats te maken voor Fase 2. Deze zal begin 2022 starten en in de zomer van 2023 klaar zijn.
Laatst gewijzigd: | 19 september 2024 10:39 |
Meer nieuws
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.
-
24 oktober 2024
Zeven wetenschappers van RUG en UMCG ontvangen Vidi-beurs
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi- financiering van maximaal €800.000 toegekend aan Laura Baams, M.J. Bonder, Ranko Gacesa, Kristina Haslinger, Julian Koellermeier, Cyril Moers, Adrià Rofes en Judith E...