Student Nanoscience wint Audience Award op FameLab NL
In drie minuten een moeilijk wetenschappelijk concept uitleggen aan een breed publiek. Marcel Eleveld, masterstudent Nanoscience aan de Rijksuniversiteit Groningen, kan dat. Dat bewees hij tijdens FameLab NL in Utrecht, waar hij op 9 mei de Audience Award won met zijn praatje over Eigen’s paradox.
FameLab is de grootste wetenschapscommunicatiewedstrijd ter wereld, waar 31 landen aan meedoen. Wie is het beste in staat om in drie minuten een moeilijk concept uit te leggen aan leken, zonder gebruik van Powerpoint, en het publiek daarbij te boeien? Volgens het publiek was dat Marcel, die uitlegde hoe de Eigen’s paradox - je hebt informatie nodig om een systeem te maken dat informatie kan kopiëren, maar hoe krijg je genoeg informatie bij elkaar zonder zo'’n systeem? - samenhangt met het ontstaan van leven. Zijn prijs is dat hij in januari 2019 een TedTalk mag geven bij TEDx Alkmaar.
De juryprijs ging naar Jaïr Santanna van de Universiteit van Twente.
Laatst gewijzigd: | 24 september 2018 13:45 |
Meer nieuws
-
13 november 2024
Kunnen we op deze planeet leven zonder hem te vernietigen?
Hoeveel land, water of andere hulpbronnen kost onze levensstijl precies? En hoe kunnen we dit aanpassen, zodat we binnen de grenzen blijven van wat de aarde ons kan geven?
-
13 november 2024
Emergentie-onderzoek in de kosmologie ontvangt NWA-ORC-subsidie
Emergentie in de kosmologie - Het doel van het onderzoek is oa te begrijpen hoe ruimte, tijd, zwaartekracht en het universum uit bijna niets lijken te ontstaan. Meer informatie hierover in het nieuwsbericht.
-
08 november 2024
NWO-ORC toekenningen voor FSE onderzoekers vanuit Nationale Wetenschapsagenda
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben twee grote NWO subsidies toegekend gekregen voor wereldwijd biodiversiteitsherstel en onderzoek naar het ontstaan van leven.