Gevolgen slaaptekort opheffen door moleculaire klok te verzetten?
In de huidige 24 uurseconomie hebben veel mensen een slaaptekort, wat een grote impact heeft op het geheugen en het leervermogen. Neurowetenschapper Robbert Havekes, verbonden aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, onderzoekt de gevolgen van slaaptekort op het functioneren van het brein. Voor zijn onderzoek ontving Havekes samen met collega’s uit Duitsland, Zuid-Korea en de VS een subsidie van € 1,25 miljoen uit het Human Frontier Science Program (HFSP), dat interdisciplinair onderzoek in de levenswetenschappen financiert. Havekes krijgt ongeveer een kwart van het toegekende bedrag. Daarmee zal hij een promovendus aanstellen en apparatuur aanschaffen.
Meer informatie

Laatst gewijzigd: | 10 september 2021 14:57 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...