Gevolgen slaaptekort opheffen door moleculaire klok te verzetten?
In de huidige 24 uurseconomie hebben veel mensen een slaaptekort, wat een grote impact heeft op het geheugen en het leervermogen. Neurowetenschapper Robbert Havekes, verbonden aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, onderzoekt de gevolgen van slaaptekort op het functioneren van het brein. Voor zijn onderzoek ontving Havekes samen met collega’s uit Duitsland, Zuid-Korea en de VS een subsidie van € 1,25 miljoen uit het Human Frontier Science Program (HFSP), dat interdisciplinair onderzoek in de levenswetenschappen financiert. Havekes krijgt ongeveer een kwart van het toegekende bedrag. Daarmee zal hij een promovendus aanstellen en apparatuur aanschaffen.
Meer informatie

Laatst gewijzigd: | 10 september 2021 14:57 |
Meer nieuws
-
25 april 2025
Topwetenschapper Arnold Driessen gelauwerd
Op 25 april 2025 ontving Arnold Driessen (Horst, 1958) een Koninklijke Onderscheiding. Driessen is hoogleraar Moleculaire Microbiologie en voorzitter van de onderzoeks- en basiseenheid Moleculaire Microbiologie bij de Faculteit Science & Engineering...
-
24 april 2025
Uitgelichte publicaties april 2025
Het malaria-geneesmiddel mefloquine kan ook helpen tegen genetische ziekten zoals taaislijmziekte, Duchenne spierdystrofie of sommige vormen van kanker.
-
22 april 2025
Microplastics: wat doen ze met ons?
Prof. Barbro Melgert heeft ontdekt hoe microplastics de longen aantasten en kan uitleggen hoe we onze blootstelling kunnen verkleinen.