Twee talentvolle RUG-wetenschappers geselecteerd voor Lindau-ontmoetingsdagen van de KNAW
Ruim vierhonderd jonge wetenschappers uit tachtig landen en dertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn vijf toptalenten uit Nederland: Sven Askes, Mickel Hansen, Hanne van der Kooij, Michael Lerch en Zoran Ristanovic.
De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd.
- Sven Askes, Universiteit Leiden
- Mickel Hansen, Universiteit Groningen
- Hanne van der Kooij, Wageningen University & Research
- Michael Lerch, Universiteit Groningen
- Zoran Ristanovic, Universiteit Utrecht
- Vakgebied chemie
Vakgebied chemie
Het vakgebied chemie staat dit jaar centraal. Op het zesdaagse programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.
Over Lindau
De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.
De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 67ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 25 – 30 juni 2017. Ben Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor Chemie 2017 en lid van de KNAW, zal er ook bij zijn. Hij spreekt op maandag 26 juni.
Bron: persbericht KNAW
Laatst gewijzigd: | 25 maart 2024 14:56 |
Meer nieuws
-
20 januari 2025
Een waterbestendige sensor die zichzelf herstelt
Het rekt, plakt, herstelt zichzelf als er een scheurtje ontstaat, het is water- en vorstbestendig, en het geleidt elektriciteit. PhD-student Zeyu Zhang heeft een zogenaamde hydrogel ontwikkeld onder begeleiding van Patrizio Raffa, hoogleraar Slimme...
-
06 januari 2025
Even sparren met een medische AI-assistent
Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.
-
06 januari 2025
Hoe een tegendraads idee recycling van rubber mogelijk maakt
Een klein bedrijf in Grootegast maakt fietsmandjes en slippers van gerecycled rubber. Dat is bijzonder, want tot voor kort was het onmogelijk rubber opnieuw te gebruiken. Totdat hoogleraar Chemische Technologie aan de RUG Francesco Picchioni, samen...