Twee jonge RUG-wetenschapstalenten naar buitenland met NWO Rubiconbeurzen
Twee onlangs gepromoveerde RUG-onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubiconfinanciering van NWO. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.
Microfluidic generation of soft biomaterials based on elastin-like polypeptides for cell engineering
Kai Liu (Zernike Institute for Advanced Materials) gaat twee jaar onderzoek doen aan Harvard University, Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences, VS. Hij gaat minuscule deeltjes van een nieuw type materiaal ontwikkelen, waarin cellen makkelijker kunnen groeien tot gestructureerde weefsels. Hierbij zal hij onder andere kijken naar de rol van de elasticiteit van het materiaal in het lot van de cellen.
Elucidating the role of tRNA processing and modifications in proteostasis
Olga Sin (onderzoeksinstituut GUIDE, UMCG) gaat twee jaar naar het Max Planck Institute for Molecular Biomedicine Münster, Duitsland. Zij gaat bekijken hoe een verkeerde eiwitproductie gerelateerd is aan neurodegeneratieve ziekten. Eiwitten geven structuur, functie en regulatie aan de cellen in ons lichaam. Als er iets mis gaat in de productie van eiwitten, raken de cellen in stress en ontwikkelen we uiteindelijk ziekten.
Bron: nieuwsbericht NWO
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 21:32 |
Meer nieuws
-
20 januari 2025
Een waterbestendige sensor die zichzelf herstelt
Het rekt, plakt, herstelt zichzelf als er een scheurtje ontstaat, het is water- en vorstbestendig, en het geleidt elektriciteit. PhD-student Zeyu Zhang heeft een zogenaamde hydrogel ontwikkeld onder begeleiding van Patrizio Raffa, hoogleraar Slimme...
-
16 januari 2025
€16,5 miljoen subsidie voor onderzoek naar effect CAR T-cellen bij terugkerende beenmergkanker
Het UMCG gaat specifieke CAR-T cellen produceren om patiënten met terugkerende beenmergkanker te behandelen. Samen met Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam gaat het UMCG de effectiviteit van deze mogelijk nieuwe behandeling onderzoeken. Voor het...
-
06 januari 2025
Even sparren met een medische AI-assistent
Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.