Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NWO TOP-subsidie voor sterrenkundigen Oosterloo en Caputi

01 december 2014

NWO Exacte Wetenschappen kent aan de RUG-astronomen Tom Oosterloo en Karina Caputi een TOP-subsidie toe. In totaal kent NWO zestien wetenschappers in de astronomie, informatica en wiskunde of een combinatie van deze disciplines een TOP-subsidie toe. Zeven wetenschappers zijn senior onderzoekers met een bewezen track record, de overige negen zijn junioronderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan. In totaal ontvangen de wetenschappers 6 miljoen euro. De subsidie is voor vernieuwend, grensverleggend en risicovol onderzoek dat niet aan een specifiek onderwerp is gebonden. (Bron: persbericht NWO)

Prof. dr. T.A. Oosterloo (ASTRON) krijgt een subsidie uit Compartiment 1, bedoeld voor senior onderzoekers met een bewezen track record van significante onderzoeksresultaten in de afgelopen 10 jaar. Het gehonoreerde onderzoeksvoorstel heet 'The Hunt for the Darkest Galaxies'. In totaal is binnen Compartiment 1 vier miljoen euro verdeeld over zeven projecten.

Dr. K.I. Caputi, Rosalind Franklin Fellow aan de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt een subsidie uit Compartiment 2, bedoeld voor junioronderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan. Zij deed een succesvolle aanvraag voor haar onderzoeksproject 'Mapping the Peak Star Formation Activity of the Universe with New Nanotechnological Devices'. Aan negen jonge onderzoekers is een Top 2-financiering toegekend, voor een totaalbedrag van iets minder dan 2 miljoen euro.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:50
View this page in: English

Meer nieuws

  • 06 januari 2025

    Even sparren met een medische AI-assistent

    Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.

  • 06 januari 2025

    Top-telescopen bouwen om in ons verleden te kijken

    Scott Trager ontwikkelt nieuwe methoden om de evolutie van sterren in de Melkweg te ontrafelen – en die van verre sterrenstelsels. ‘Het geeft een gevoel van verwondering als je naar het heelal kijkt en denkt: Hoe is dit ontstaan? Hoe werkt het...

  • 06 januari 2025

    Hoe een tegendraads idee recycling van rubber mogelijk maakt

    Een klein bedrijf in Grootegast maakt fietsmandjes en slippers van gerecycled rubber. Dat is bijzonder, want tot voor kort was het onmogelijk rubber opnieuw te gebruiken. Totdat hoogleraar Chemische Technologie aan de RUG Francesco Picchioni, samen...