’s Heeren Loo Zorggroep en Rijksuniversiteit Groningen werken samen in academische werkplaats
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en zorgprofessionals van ’s Heeren Loo Zorggroep gaan samenwerken in een academische werkplaats. Het doel is om gezamenlijk onderzoek te verrichten op het gebied van vraagstukken binnen de zorg voor mensen met (zeer) ernstige verstandelijke- en meervoudige beperkingen.
De komende vijf jaar gaan onderzoekers van de afdeling orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG en ’s Heeren Loo Zorggroep hun expertise en voorzieningen bundelen. Hierdoor wordt het voor zorgprofessionals en wetenschappers gemakkelijker om snel en goed onderzoek te doen. Voor ’s Heeren Loo Zorggroep is dit de tweede academische werkplaats. In 2011 werd hiervoor al een samenwerking opgezet met de VU.
Nauwe samenwerking
Al ruim tien jaar bestaat er een nauwe samenwerking tussen ’s Heeren Loo Zorggroep en de RUG om de kwaliteit van opvoeding en ondersteuning voor mensen met (zeer) ernstige verstandelijke- en meervoudige beperkingen (EMB) te verbeteren. De afgelopen decennia is binnen ’s Heeren Loo Zorggroep veel praktijkervaring opgedaan ten aanzien van personen met EMB.
Primair doel
Primair doel van de academische werkplaats is om de opvoeding en ondersteuning van mensen met EMB verder te professionaliseren zodat de ondersteuning aansluit bij de individuele wensen en behoeften. Concreet wordt over een periode van vijf jaar gestart met vijf onderzoeksprojecten en zijn er vanuit beschreven projecten vier promoties gerealiseerd. Binnen de diverse onderzoeksprojecten werken wetenschappelijk opgeleide zorgprofessionals binnen ’s Heeren Loo Zorggroep en onderzoekers van de afdeling orthopedagogiek van de RUG met elkaar samen.
's Heeren Loo Zorggroep biedt verspreid over nagenoeg heel Nederland ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met een lichte tot ernstige (meervoudig) verstandelijke beperking. De ondersteuning is gevarieerd en op maat; van enkele uren zorg/ begeleiding bij cliënten thuis tot dagelijkse intensieve 24-uurs opvang op woonlocaties. Van logeeropvang tot dagbesteding en begeleide werkvormen.
Meer informatie: prof. dr. Carla Vlaskamp
Laatst gewijzigd: | 19 februari 2021 14:42 |
Meer nieuws
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
21 november 2024
NWA subsidie voor onderzoek om klimaatbeleid te verbeteren
Michele Cucuzzella en Ming Cao zijn partners in het onderzoeksprogramma 'Behavioural Insights for Climate Policy'
-
13 november 2024
Kunnen we op deze planeet leven zonder hem te vernietigen?
Hoeveel land, water of andere hulpbronnen kost onze levensstijl precies? En hoe kunnen we dit aanpassen, zodat we binnen de grenzen blijven van wat de aarde ons kan geven?