Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

11 november 2011

Promotie: mw. P. Sukjit, 11.00 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

Promotor(s): prof.dr. N. Petkov, prof.dr. M. Aiello

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

ICT-communicatieplatform werkt snel en flexibel

ICT-toepassingen in wereldomspannende netwerken moeten snel grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken en complexe processen flexibel met elkaar kunnen verbinden. Panchalee Sukjit ontwierp een communicatieplatform dat dat mogelijk maakt zonder dat een uitgebreide infrastructuur met mainframes of servers nodig is.

Een belangrijk voordeel van de methode is dat hij lokaal werkt. Het platform is op het peer-to-peer paradigma gebaseerd; kennis van het totale netwerk is niet vereist. Uit testen tijdens het onderzoek bleek dat het systeem voldoende snel reageert en flexibiliteit, foutentolerantie en robuustheid aanzienlijk kan verbeteren. Ook kan het er voor zorgen dat er op de administratie van IT-systemen 20 tot 50 procent kan worden bezuinigd.

Panchalee Sukjit (Thailand, 1974) studeerde aan de Ramkhamheng University in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd via de Fernuniverstät Hagen (Duitsland) en gefinancierd met een STIBET-stipendium.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:09
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 03 februari 2025

    Flexibele zonnepanelen en een getatoeëerde sensor

    De zwarte stippen en lijnen op dit plastic plaatje geleiden stroom, en zijn net zo flexibel als het plastic eronder. En dat is bijzonder, vertelt adjunct hoogleraar Polymeertechniek Ranjita Bose: ‘Het is een geleidend polymeer, dat de flexibele...

  • 30 januari 2025

    Uitgelichte publicaties december 2024 - januari 2025

    Lees hier over de uitgelichte publicaties van december/januari: nieuwe inzichten in elektronica van 2D materialen en in de eiwitklonten die de ziekte van Huntington veroorzaken.

  • 28 januari 2025

    Het heelal bestuderen om de wereld te begrijpen

    Door de kosmos te begrijpen, kunnen we ook de fundamenten van onze wereld beter doorgronden. Dat is de gedachte achter het onderzoeksthema Fundamentals of the Universe, waarin drie instituten van de Rijksuniversiteit Groningen op unieke manier...