Dimitry Kochenov benoemd tot adjunct-hoogleraar Europees constitutioneel recht en het individu
Dimitry Kochenov is bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid per 1 juni 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar Europees constitutioneel recht en het individu.
Dimitry Kochenov (Rusland, 1979) studeerde taalwetenschappen en rechten in Novgorod, Rusland. Daarna studeerde hij Comparative Constitutinal Law aan de universiteit van Budapest, Hongarije. In 2003 startte hij zijn promotieonderzoek als Ubbo Emmius Fellow bij de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2007. Daarna bleef hij als universitair docent verbonden aan de afdeling Europees Recht van de RUG, alsmede aan de Faculteit der Letteren (Euroculture Erasmus Mundus programma).
Prof. Kochenov heeft gastdocentschappen vervuld aan verscheidene instellingen wereldwijd, zoals Osaka Graduate School of Law (2007), UNAM Mexico (2009), American Bar Association Rule of Law Promotion Initiative (2007), en Angers Business School (ESSCA, Ateneo de Manila programme, 2009). Hij was ook Emile Noël Fellow aan het Jean Monnet Center, NYU School of Law (2010).
Het onderzoek van prof. Kochenov richt zich op de volgende hoofdgebieden: het Europees burgerschap; bescherming van minderheden binnen de Europese Unie en het non-discriminatiebeginsel; het beleid van de Europese Unie op het gebied van externe relaties en uitbreiding; Europese wetgeving in de overzeese gebiedsdelen van de lidstaten; de rechtsstaat, democratie en grondslagen van de Europese rechtsorde.
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 08:44 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?