Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

De regulering van smart grids

14 juli 2011

Hans Vedder heeft in de laatste editie van het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht een artikel gepubliceerd over de regulering van smart grids (NTEr 2011, nr. 2, pp. 68 - 80). Smart grids zijn het resultaat van een verregaande integratie van ICT en elektriciteitsnetwerken en maken op die manier tweezijdige energiestromen en een flexibeler en slimmer gebruik van het elektriciteitsnetwerk mogelijk.

Dat resulteert in een efficiënter netwerkbeheer, een meer robuust netwerk en een netwerk dat beter in staat is om te gaan met de fluctuerende opwekking van duurzame elektriciteit. De conclusie van het artikel is dat de transitie naar een smart grid wordt bemoeilijkt door het huidige regulerende kader. Verder wordt een aantal problemen gesignaleerd met betrekking tot het huidige regulerende kader en het beheer van een smart grid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 09:27
View this page in: English

Meer nieuws

  • 01 juli 2024

    Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

    Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

  • 18 juni 2024

    Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

    Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...

  • 17 juni 2024

    De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

    Na de zomer verwelkomt de Young Academy Groningen opnieuw zeven nieuwe leden. Hun onderzoek bestrijkt een breed scala van onderwerpen, variërend van spraaktechnologie tot de filosofie van ethiek en politiek en de polymeerchemie.