Aprycus verzorgt capaciteitsuitbreiding Target-project
Het bedrijf Aprycus bv gaat de capaciteitsuitbreiding van het Target-project verzorgen. Via een Europese aanbesteding is de opdracht aan Aprycus gegund tot levering van opslagsystemen, servers en netwerkapparatuur. Target is het grootste publiek-private ICT-project in Nederland. De Rijksuniversiteit Groningen is penvoerder van dit samenwerkingsproject.
Het expertisecentrum Target is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, astronomisch centrum OmegaCEN, stichting Astron, Target Holding BV, IBM, Task24, Oracle en Heeii.
Aprycus
Als kennisorganisatie heeft Aprycus zich gespecialiseerd in servicemanagement, storagemanagement, virtualisatie, gegevensbeveiliging en het automatiseren van systeem- en netwerkbeheer. Het productportfolio omvat hardware, software, diensten en educatie. Aprycus is IBM Premier Partner, IBM Tivoli Partner (AAA), LSI Service Partner en Blade Networks Business Partner.
Tien petabytes
Het Target-project is in 2009 van start gegaan en beoogt het bouwen van een duurzaam economisch kenniscluster van intelligente sensornetwerkinformatie-systemen in Noord-Nederland. Centraal staat het opslaan en beheren van zeer grote hoeveelheden sensordata (groeiend naar tien petabytes) verspreid over verschillende locaties en systemen.
Door een ‘state of the art-netwerk’ en de gecombineerde kracht van deze systemen ontstaat een zeer snel opslagsysteem met een grote opslagcapaciteit. De enorme verwerkingscapaciteit die hiermee gerealiseerd wordt, is uniek in de wereld.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
- prof.dr. E.A. Valentijn, RUG, tel. 050-363 4011 / 4073 (secretariaat), e.a.valentijn rug.nl
- G.J.H. le Duc, Aprycus bv, tel. 073-6450 941, info aprycus.com
Laatst gewijzigd: | 23 augustus 2021 08:56 |
Meer nieuws
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.
-
24 oktober 2024
Zeven wetenschappers van RUG en UMCG ontvangen Vidi-beurs
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi- financiering van maximaal €800.000 toegekend aan Laura Baams, M.J. Bonder, Ranko Gacesa, Kristina Haslinger, Julian Koellermeier, Cyril Moers, Adrià Rofes en Judith E...
-
21 oktober 2024
Simpel leven maken
Hoe kunnen levenloze moleculen samen een levende cel vormen? Bert Poolman hoogleraar Biochemie aan de RUG, werkt al zo’n twintig jaar aan dit probleem.