Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit der Letteren Onze faculteit Actueel

Speech Lab Groningen en History of Reading ontvangen KNAW subsidie ‘Gewaardeerd’

22 april 2021

Onlangs zijn twee onderzoeksgroepen van de Faculteit Letteren gewaardeerd voor hun wetenschapscommunicatie-activiteiten door het KNAW met elk een bedrag van 10.000 euro. Het gaat om het team Speech Lab Groningen (Martijn Wieling) en het team van History of Reading (Sabrina Corbellini). Met het pilotfonds Gewaardeerd! wil de minister van OCW wetenschappers die zich al geruime tijd inzetten voor wetenschapscommunicatie erkennen en waarderen.

Het toegekende bedrag van 10.000 euro is door beide onderzoeksgroepen naar eigen inzicht te besteden voor ondersteuning of verrijking van de eigen activiteiten op het gebied van de wetenschapscommunicatie. Het team van Wieling wil de bijdrage van het KNAW gebruiken voor het ontwikkelen van een bordspel dat kinderen en volwassenen een inkijkje biedt in de resultaten en het proces van taalwetenschappelijk onderzoek. Het team van Corbellini wil het fonds gebruiken voor het ontwikkelen van een reeks podcasts en video’s over de geschiedenis van het lezen.

Over het pilotfonds Gewaardeerd!
Het pilotfonds past in de nieuwe wijze van ‘erkennen en waarderen’ van wetenschappers, die recent is ingezet binnen het Nederlandse kennisveld. Wetenschapscommunicatie wordt daarin gezien als een volwaardig onderdeel van een academische carrière. Het pilotfonds is één van de initiatieven van de minister van OCW om wetenschapscommunicatie te stimuleren.

Laatst gewijzigd:10 januari 2024 11:54
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 februari 2025

    Doodsoorzaken ontrafeld: van doktersbriefje naar dataset

    De belangrijkste doodsoorzaak in het afgelopen jaar was dementie (*) Maar hoe zat dat in de negentiende en begin twintigste eeuw? Onderzoekers aan de Radboud Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Leiden startten een project om...

  • 03 februari 2025

    Friese taal wordt beter doorgegeven dan het Nedersaksisch

    Het is beter gesteld met het Fries dan met het Nedersaksisch. Friezen gebruiken de taal vaker thuis en geven deze beter door dan bewoners in het Nedersaksisch taalgebied. Ook vermengt het Fries minder met het Nederlands dan het Nedersaksisch.

  • 30 januari 2025

    RUG-onderzoek naar extremisme in IJsselland

    Hoewel extremisme in IJsselland een beperkt fenomeen is, moet het vanwege het dynamische en veelzijdige karakter en recente maatschappelijke ontwikkelingen serieus worden genomen door bestuurders en professionals. Dat concludeert een...