Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEAD
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD Blog
Header image In the LEAD

Het kop-in-het-zand leiderschap van Schoof & Co: column in het FD

Datum:23 september 2024
Janka Stoker en Harry Garretsen
Janka Stoker en Harry Garretsen

Samenhang in het beleid is ver te zoeken in het regeerprogramma en de miljoenennota, stellen hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen in hun nieuwe column voor het Financieele Dagblad. Door nu keuzes te vermijden, worden de problemen rond ruimte, arbeid en energie alleen maar groter, menen ze.

De miljoenennota die minister van Financiën Eelco Heinen op Prinsjesdag presenteerde, bevatte weinig verrassingen. Dat kwam vooral doordat het nieuwe kabinet in een soort tweetrapsraket al haar belangrijkste plannen en voornemens hat licht had doen zien.

In mei werd eerst namens de vier coalitiepartijen het hoofdlijnenakkoord gepresenteerd, met de marsroute voor het extraparlementaire kabinet. Daarna kwam de concretisering in een regeerprogramma van ruim 130 pagina’s, opgesteld door premier Dick Schoof en de kabinetsleden. Samen met de financiële kaders uit de miljoenennota ligt er nu meer dan voldoende materiaal om de nieuwe regering en haar plannen tegen het licht te houden, zoals Stoker en Garretsen doen in hun FD-column.

Lees de volledige column op de website van het FD.

Volg ons oplinkedin