Wat je moet weten over de voortgang van de sloop van gebouw 5117 en 5118
Deze zomer is de sloop van NB4-gebouw 5117 en 5118 gestart.
We begrijpen dat de trillingen van de sloop zorgen kunnen veroorzaken. We willen je graag informeren over wat er de komende tijd gaat gebeuren, zodat we wat onrust wegnemen.
Trillingen tijdens de sloop
De komende tijd zullen er af en toe trillingen zijn door de sloop. Dit hoort helaas bij het proces, maar er zit variatie in: soms zijn er maanden nauwelijks trillingen, en soms juist wat meer. Het slopen van een gebouw gaat met pieken en dalen, en het is normaal dat je dat af en toe voelt.
Veiligheid staat voorop
Daarnaast willen we je geruststellen over de mannen in witte pakken die je wellicht hebt gezien. Zij werken aan het veilig verwijderen van asbest, wat zeer streng gecontroleerd en volgens strikte regels gebeurt. Alleen getrainde professionals mogen in de ruimtes waar asbest zit, en die ruimtes zijn volledig afgesloten van de rest van het gebouw. Er is dus absoluut geen risico voor de gezondheid wanneer je in de buurt van de bouwplaats loopt.
Respect voor de werkers
De mensen die aan de sloop werken, doen hun uiterste best om alles op tijd en veilig af te ronden. Soms moeten ze langer doorwerken, soms zelfs na 17:00 uur, en ze beginnen al vroeg in de ochtend. We vragen hiervoor je begrip en respect.
De voortgang van de sloop
Niet alles gebeurt tegelijkertijd. Sommige delen van het gebouw worden sneller gesloopt, zoals gebouw 5118-kort, terwijl er in andere delen nog asbest wordt gesaneerd. Dit is allemaal onderdeel van een zorgvuldig gepland proces. Het slopen verloopt volgens planning en duurt vanaf nu nog ongeveer een jaar.
We hopen dat dit je meer duidelijkheid geeft en eventuele zorgen wegneemt.
Laatst gewijzigd: | 22 oktober 2024 11:58 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...