ENW-KLEIN-subsidie voor Dr. Monshizadeh
Dr. Nima Monshizadeh van het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG) heeft een ENW-KLEIN-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ter waarde van EUR 295.000. De subsidie is voor zijn project ‘Quenching the thirst for privacy: a system-theoretic approach’.
Slimme huizen en gebouwen, intelligente transportsystemen en geautomatiseerde systemen worden allemaal een onmisbaar onderdeel van ons leven. Het vermeende doel van deze opkomende geavanceerde technologieën is om ons ‘comfort’ te bieden. Om zoveel comfort te krijgen en de prestaties van moderne technologische apparaten te verbeteren, is de privacy echter opgeofferd. Dit komt voort uit het feit dat het verzamelen van gegevens en het uitwisselen van informatie de hoeksteen van onze gemoderniseerde samenleving zijn gaan vormen. "Daarom moeten we een stap terug doen en de bouwstenen van de state-of-the-art algoritmen, methodologieën en apparaten opnieuw onderzoeken vanuit het oogpunt van privacy", zegt Monshizadeh. Hoewel privacy-problemen doorgaans worden aangepakt in statische databases, wil Monshizadeh de privacyaspecten van het streamen van gegevens onderzoeken, met name de gegevens die worden gegenereerd door dynamische systemen.
ENW-KLEIN
De ENW-KLEIN-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om wetenschappelijke innovaties tot stand te brengen die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema's van de toekomst.
Laatst gewijzigd: | 10 februari 2021 09:52 |
Meer nieuws
-
20 januari 2025
Een waterbestendige sensor die zichzelf herstelt
Het rekt, plakt, herstelt zichzelf als er een scheurtje ontstaat, het is water- en vorstbestendig, en het geleidt elektriciteit. PhD-student Zeyu Zhang heeft een zogenaamde hydrogel ontwikkeld onder begeleiding van Patrizio Raffa, hoogleraar Slimme...
-
06 januari 2025
Even sparren met een medische AI-assistent
Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.
-
06 januari 2025
Hoe een tegendraads idee recycling van rubber mogelijk maakt
Een klein bedrijf in Grootegast maakt fietsmandjes en slippers van gerecycled rubber. Dat is bijzonder, want tot voor kort was het onmogelijk rubber opnieuw te gebruiken. Totdat hoogleraar Chemische Technologie aan de RUG Francesco Picchioni, samen...