Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Organisatie Diensten en services Teaching Academy Groningen EuroSoTL Conference 2025

Call for contributions

We nodigen studenten, docenten en onderzoekers uit alle carrière stadia uit om SoTL voorstellen in te dienen en zo een bijdrage te leveren aan de conferentie.

Het conferentiethema “Making connections through the scholarship of teaching and learning” komt tot uiting in drie subthema's:

decoratieve afbeelding
Subthemas EuroSoTL 2025
Presenteren op EuroSoTL 2025

We nodigen mensen uit om hun werk te presenteren door middel van de volgende formats: 

Paper 

Een paper presentatie is ideaal voor presentaties van voltooide SoTL projecten, maar kunnen ook onderwerpen bevatten over of gerelateerd aan SoTL zelf. Het doel van paperpresentaties is om presentatoren de kans te geven om kennis te delen en een kritische dialoog met conferentiedeelnemers te faciliteren. Elke presentatie duurt maximaal 20 minuten, gevolgd door 10 minuten discussie met het publiek. Drie presentaties zullen door de programmacommissie worden toegewezen aan een sessie rond een gedeeld thema. 

PechaKucha 

Nieuw op EuroSoTL is de PechaKucha 20x20 presentatie: 20 dia's die elk precies 20 seconden worden gepresenteerd. PechaKucha presentaties duren dus precies 6 minuten en 40 seconden, gevolgd door 10 minuten discussie met het publiek. PechaKucha is ideaal voor een snelle en levendige presentatie van je werk, waarbij de nadruk ligt op belangrijke ideeën en de interesse van je publiek wordt gewekt. Vier PechaKucha presentaties zullen door de programmacommissie worden toegewezen aan een sessie rond een gedeeld thema. 

Panel Discussie 

Paneldiscussies zijn vooral geschikt voor onderwerpen die baat hebben bij meerdere perspectieven, waaronder disciplinaire, institutionele en nationale perspectieven. Het doel van paneldiscussies is om panelleden en publiek de kans te geven om inzichten uit te wisselen, in discussie te gaan en van elkaars ervaringen te leren. Panels moeten bestaan uit minimaal drie panelleden die met elkaar en met het publiek in interactie treden. Paneldiscussies duren 60 minuten. 

Workshop 

Workshops bieden de mogelijkheid om een SoTL-vraagstuk of onderzoeksmethode in de praktijk te verkennen. Daarnaast worden workshops die zich richten op student-activerend onderwijs- en leeractiviteiten sterk aangemoedigd, zolang ze de impact van deze activiteiten op het leren toelichten door in hun wetenschappelijke en theoretische achtergrond te duiken. Een workshop rond het gebruik van LEGO in de klas kan bijvoorbeeld de invloed ervan op de motivatie van studenten of ervaringsleren benadrukken. De workshops dienen interactief te zijn en effectieve praktijken in zowel SoTL, onderwijzen en leren, als workshop pedagogie te bevatten. De workshops duren 60 minuten. 

Poster 

Posters presenteren voorbereidend SoTL-werk, voltooide projecten of beschouwingen over het veld van SoTL in het algemeen. Om een gedetailleerde dialoog en kritische betrokkenheid te stimuleren, zal minstens één auteur de postersessie bijwonen om het werk te presenteren en te bespreken met andere conferentiedeelnemers. 

Pre-conferentie workshop 

Pre-conferentie workshops bieden uitgebreide mogelijkheden voor een praktische verkenning van een SoTL vraag of onderzoeksmethode. Deze workshops zijn actief en hebben duidelijke resultaten voor (een specifieke groep) deelnemers. De pre-conferentie workshops duren drie uur.

Indienen

Voorstellen kunnen alleen worden ingediend via het indieningsportaal, dat op 15 oktober 2024 wordt geopend. De deadline voor inzendingen is 30 november 2024. Geef 1) een titel en 2) een samenvatting van max. 250 woorden van uw voorstel. Een bibliografie van max. 5 referenties mag worden toegevoegd. De titel en het abstract worden gepubliceerd op de webpagina van de conferentie en in het boek met samenvattingen. 

Beoordelingscriteria voor voorstellen 

Elk voorstel wordt door twee beoordelaars beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: 

Inhoud van paper, Pecha-Kucha, panel, (pre-conferentie) workshop of poster

  1. Geeft blijk van inzicht in SoTL-kwesties en/of bestaande wetenschap in het veld.
  2. Identificeert en legt uit hoe de inhoud betrekking heeft op belangrijke vragen met betrekking tot SoTL en/of het conferentiethema en subthema's. 
  3. Beschrijft hoe het werk bijdraagt aan het begrip of de praktijk van SoTL. 

Belang van het werk 

4. Bevordert SoTL door nieuwe of nieuwe kennis of praktijk, en/of breidt bestaande kennis of praktijk uit en bouwt erop voort. 

Kennisdeling 

5. Legt uit hoe de presentator(en) een geschikte conferentiepedagogiek zullen toepassen om te zorgen voor wetenschappelijke, geëngageerde, diverse, inclusieve en collegiale kennisdeling.

Andere manieren om bij te dragen

Creatieve sessies 

We nodigen uit tot het indienen van voorstellen voor creatieve sessies tijdens lunchpauzes of andere vrije tijd tijdens de conferentie, waarin deelnemers met elkaar in contact komen door sociale activiteiten te ondernemen, zoals yoga, muziek, spelletjes, een begeleide wandeling, etc. Voorstellen voor creatieve sessies worden beoordeeld door het organisatiecomité, alleen een korte beschrijving is vereist. 

Reviewing proposals 

Je kan ook bijdragen aan de conferentie door op te treden als beoordelaar van ingediende voorstellen. We moedigen wetenschappers uit alle carrière stadia en van verschillende landen in Europa aan om zich als vrijwilliger voor deze rol aan te melden. 

Buddy programma 

Meld je aan als mentor in ons buddyprogramma en kom in contact met mensen die nieuw zijn op het gebied van SoTL. Help hen wegwijs te worden op de conferentie en in de wereld van SoTL. 

Deelnemen 

Je kunt ook actief deelnemen aan de conferentie als deelnemer, zelfs als je geen formele bijdrage levert door je SoTL-werk te delen. Het registratieportaal opent op 1 februari 2025.

Via onderstaande knoppen kun je de Call for Contributions downloaden.

Kom naar Groningen, waar we zullen creëren, delen en verbinden. Let’s make connections that matter. Tot ziens op EuroSoTL 2025!

Laatst gewijzigd:18 oktober 2024 13:47
View this page in: English