Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering Our Research GRIP News and activities

Koninklijke Onderscheiding voor Geny Groothuis

13 maart 2017

Op vrijdag 10 maart 2017 ontving mevrouw prof. dr. G.M.M. Groothuis uit handen van de heer M.A.P. Michels, burgemeester van de Gemeente Winsum, een Koninklijke Onderscheiding. Groothuis is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De uitreiking vond plaats tijdens het afscheidssymposium ‘Towards a more humane toxicology’ dat ter gelegenheid van haar emeritaat werd georganiseerd in de Keuningzaal, Antonius Deusinglaan 1, Groningen.

Geny Groothuis (Groningen, 1952), hoogleraar Geneesmiddelmetabolisme en Toxicologie, is een briljante, gedreven wetenschapper, met een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Haar werk is van bijzonder maatschappelijk belang doordat zij ervoor heeft gezorgd dat er veel minder proefdieren nodig zijn in het geneeskundig en farmaceutisch onderzoek en onderwijs.

Lees meer ...

Laatst gewijzigd:13 maart 2017 09:12
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.