Eerste module Energierecht op Locatie succes
Op vrijdag 7 september 2012 heeft de eerste module van Energierecht op Locatie plaatsgevonden. Op locatie bij EBN Utrecht werd het onderwijs verzorgd door zowel academici als professionals werkzaam in de praktijk. In het door academici verzorgde deel van het programma sprak GCEL directeur prof. mr. dr. M. M. Roggenkamp over de ontwikkeling van het energierecht en GCEL co-directeur dr. E. Woerdman over de energiemarkt vanuit een economisch perspectief. De managing director van Cogen Nederland, ir. K. den Blanken, behandelde de ontwikkeling van de energiesector met betrekking tot fysische systemen en het ondewerp van dhr. R. Haffner, priniciple manager PricewaterHouse Coopers, was reguleringsinstrumenten ten behoeve van energiemarktliberalisatie. Hierna hield mr. M. Tillij, director corporate affairs EBN, met de energiemarkt en de rol van de staat - de upstream sector, de laatste presentatie, waarna de dag met een casus afgesloten werd.
Studenten beoordeelden deze eerste module van de leergang Energierecht op Locatie met een gemiddeld cijfer van een 8,2.
Deelname aan de modules 2 tot en met 6 is nog steeds mogelijk. Tot 18 september kunt u zich hier registreren voor de tweede module, welke plaats zal vinden op 24 en 25 september 2012.
Laatst gewijzigd: | 19 januari 2024 09:31 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?