André de Hoogh herbenoemd tot lid van de Adviescommissie Internationaal Publiekrecht
Bij koninklijk besluit is universitair hoofddocent André de Hoogh herbenoemd als lid van de Adviescommissie Internationaal Publiekrecht voor een nieuwe periode van vier jaar. De Adviescommissie is een onafhankelijk orgaan dat advies uitbrengt aan de Nederlandse regering en het parlement (Tweede en Eerste Kamer).
Het advies wordt meestal gevraagd door de regering, maar in toenemende mate ook door de Tweede Kamer. In haar rapporten gaat de adviescommissie vaak in op juridische vragen met betrekking tot het internationaal recht en de noodzaak tot ontwikkeling daarvan. Opmerkelijke rapporten van het Raadgevend Comité betreffen 'Het gebruik van de term "genocide" door politici', 'Het streven naar onafhankelijkheid door de Koerdische Autonome Regio van Irak', en 'De verlening en financiering van niet-dodelijke bijstand aan niet-statelijke gewapende groeperingen in het buitenland'.
Meer informatie over de adviescommissie en haar rapporten is hier te vinden.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 05 februari 2024 12:20 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Liekuut | Alette Smeulers: ‘Schending van mensenrechten gaat óók over ons’
'Mensenrechten zijn niet politiek, maar we maken wel op politieke basis de keuze om ons wel of niet uit te spreken: wél tegen Rusland, niet tegen Israël.’ Dat is gevaarlijk, zegt Alette Smeulers, hoogleraar internationale misdrijven. ‘Als we toestaan...
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?