Catherine Jasserand-Breeman ontvangt Marie Skłodowska Curie Individual Fellowship
Catherine Jasserand, werkzaam bij de onderzoeksgroep STeP (Security, Technology and e-Privacy) van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, gaat dit najaar aan de KU Leuven onderzoek doen naar het gebruik van gezichtsherkenning in de openbare ruimte. Zij wordt daarbij begeleid door dr. Els Kindt. In het project ‘DATAFACE’ (Close Up: Your I.D is Your Face) gaat Jasserand kijken naar nationale trends in het gebruik van gezichtsherkenningstechnologieën in de openbare ruimte en beoordelen hoe de verschillende soorten gebruik de Europese rechten op privacy en gegevensbescherming aantasten. Een deel van het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met informatici van NTNU (de Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen), waar de onderzoekster gedetacheerd wordt.
Catherine Jasserand verdedigde in juli 2019 haar proefschrift getiteld Reprocessing of Biometric Data for Law Enforcement Purposes: Individuals’ Safeguards Caught at the Interface between the GDPR and the ‘Police’ Directive? waarin ze het nieuwe EU-kader voor gegevensbescherming (de AVG en de Politierichtlijn) analyseerde. Het ging hierbij specifiek over de context waarin de wetshandhaving opnieuw gebruik maakt van biometrische gegevens die oorspronkelijk waren verzameld voor AVG-doeleinden.
Over het Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship (MSCA IF)
Het MSCA IF-programma helpt getalenteerde onderzoekers hun wetenschappelijke loopbaan in het buitenland te ontwikkelen. Via beurzen wordt zowel het onderzoek als de overdracht en ontwikkeling van nieuwe vaardigheden ondersteund. De MSCA Individual Fellowships maken deel uit van het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020.
Bij interesse in de mogelijkheid om een Marie Skłodowska Curie fellowship te doen aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, kan contact worden opgenomen met de facultaire Funding Officer Alma Erenstein, via a.m.erenstein rug.nl.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 28 mei 2021 15:20 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.