Sprekersprofielen
Jan Paul Franx is bijzonder hoogleraar effectenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en advocaat/partner bij FG Lawyers.
Cateautje Hijmans van den Bergh is sinds 1 januari 2017 bestuurslid bij de ACM. Zij studeerde klassieke talen & archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en behaalde een Master of Business Administration in Rochester (VS) en Rotterdam (Erasmus Universiteit). Zij werkte jarenlang in de financiële sector en strategische advisering: als interim-directeur bij pensioenuitvoerder APG, bij adviesbureau Boer&Croon, waarvan de laatste drie jaar als bestuursvoorzitter en bij MeesPierson voor corporate clients en als projectfinancier.
Don Ginsel is opgeleid tot ingenieur en werkte als bankier bij ABN Amro en Deutsche Bank en als ondernemer en investeerder in startende bedrijven. Nadat hij het bankieren verliet voor Venture Capital, leidde deinnovatieve kracht van start-ups en in het bijzonder Leans Start-up hem naar de startup wereld. Hij is actief geweest als ondernemer en als mentor en coach in het kader van verschillende accelerators en incubators. In 2014 startte hij Holland FinTech, waarbij zijn ambitie is om het momentum van de financiële industrie te gebruiken om het ten goede te veranderen.
Anne Hakvoort specialiseert zich in het financieel, toezicht en effectenrecht en heeft een bijzondere interesse in FinTech ontwikkelingen en alternatieve financieringsvormen. Anne haalt enorm veel plezier uit de dagelijkse uitdaging om voor haar cliënten een passend en proportioneel financieel toezichtrechtelijke kader te vinden zonder afbreuk te doen aan een adequate bescherming van de belangen van bij de dienstverlening betrokkenen. Na haar studie in Leiden, rondde Anne in 2006 een LL.M. af aan Columbia University in New York. Na ruim 8,5 jaar bij grote kantoren (NautaDutilh en Eversheds) te hebben gewerkt, sloot Anne zich als partner aan bij niche advocatenkantoor FG Lawyers in Amsterdam.
Reinier Pollmann is sinds 1 januari 2016 Programmamanager Innovatie & Fintech bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Pollmann begon in 2003 bij de AFM en werkt sindsdien aan de ontwikkeling van het toezicht en regelgeving. Vanaf 2008 was hij hoofd van de afdeling Strategische Analyse en later hoofd Strategie, Beleid en Internationale zaken. Pollmann is van origine een Delftse ingenieur die gewerkt heeft in projectmanagement en strategie in de energiesector en productmanagement in de telecom voor hij de overstap maakte naar de AFM.
Danijela Piljic werkt als econoom/beleidsstrateeg op de afdeling Toezicht Beleid Strategie van De Nederlandsche Bank. In de functie is ze verantwoordelijk voor het leiden van onderzoeksprojecten op het terrein van lange termijn trends in de financiële sector en de impact ervan op prudentieel toezicht. Voordat Danijela in 2013 een overstap maakte naar De Nederlandsche Bank, werkte ze als econoom bij het onderzoeksbureau van Rabobank. Haar loopbaan begon ze bij het ministerie van Economische Zaken. Danijela heeft algemene economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ze rondt momenteel de opleiding Investment Management aan de Vrije Universiteit af.
Wieger Kastelein adviseert als beleidsadviseur FinTech & Innovatie de DNB directie op het gebied van FinTech, RegTech en SupTech. Daarnaast schijft hij aan bij verschillende internationale werkgroepen die actief zijn op dit onderwerp. In een vorige functie was hij actief op het governance en beloningsbeleid dossier. Wieger heeft (internationale) bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit en de Erasmus Universiteit (Rotterdam School of Management), en is gespecialiseerd in de veranderkunde.
Olivier Rikken studeerde in 2005 af als ingenieur in Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Gedurende zijn carrière heeft hij in verschillende industrieën gewerkt zoals transport, logistiek en in de financiële sector, altijd in rollen verantwoordelijk voor bedrijfstrategie/procesverbetering, IT ontwikkeling en leidinggevend aan zowel operatie als IT teams. Gedurende zijn executive MBA aan Nyenrode/Kellogg/Stellenbosch is hij begonnen in de bankwereld. Gedurende deze tijd is hij voor het eerst in aanraking gekomen met blockchain en zag onmiddellijk de potentie, hier begon zijn blockchainreis pas echt.
Sindsdien is het heel hard gegaan. Gedurende de laatste twee jaar werkt hij voltijd als blockchain en smart contract expert met diepgaande kennis van het Ethereum blockchain. Naast zijn werk als director bij AXVECO is hij momenteel voorzitter van de Smart Contract Werkgroep van de Dutch Blockchain Coalition, werkt hij als ondernemer aan een nieuw, op Ethereum gebaseerd verzekeringsconcept, zit hij in de Advisory Board van the Ethereum scale-up SwarmCity. Tevens adviseert hij op de achtergrond meerdere blockchain startups.
John Salmon is partner bij het advocatenkantoor Hogan Lovells binnen de Financial Institutions and TMT sectoren. John adviseert financiële instellingen, technologieaanbieders en nieuwe FinTech ondernemingen over innovatieve digitale projecten. Zijn werk bestaat uit IT procurement en outsourcing, cloudprojecten, cyberveiligheid, mobiele betalingen en digitale platformen. Voordat John zich aansloot bij Hogan Lovells, heeft hij OUT-LAW.com opgericht - de meestgebruikte juridische website ter wereld. Hij is een aanbevolen individu op het gebied van technologie en telecommunicatie in toonaangevende juridische overzichten, houdt lezingen en schrijft uitvoerig over juridische problemen op het gebied van IT en e-business met betrekking tot financiële dienstverleners.
Joost Linnemann adviseert cliënten over IT-projecten, met name over software, en over de juridische aspecten van nieuwe manieren van internationaal zakendoen. Dit zijn bijvoorbeeld block-chain, smart contracts, het Internet of Things (IoT), big data, elektronische handtekeningen en cyberbeveiliging. Hij ondersteunt cliënten bij het opstellen en uitonderhandelen van de vereiste overeenkomsten en hij voert procedures en is arbiter in gerelateerde geschillen. Hij vertegenwoordigt zowel cliënten als dienstverleners.
Daarnaast is Joost hoofddocent Informaticarecht aan de Grotius Academie, voorzitter van de Commissie Diversiteit van de Nederlandse Orde van Advocaten, Arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering. Verder is Joost lid van verschillende verenigingen: de Vereniging Informaticarecht Advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en de International Bar Association.
Olha Cherednychenko bekleedt de leerstoel Europees privaatrecht en rechtsvergelijking aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is tevens oprichter en directeur van het Groningen Centre for European Financial Services Law (GCEFSL). Als visiting fellow is ze verbonden (geweest) aan het European University Institute (EUI), Florence; het Institute of European and Comparative Law (IECL), University of Oxford; het Institute of Advanced Legal Studies (IALS), University of London en de London School of Economics and Political Science (LSE). Ze leidde meerdere onderzoeksprojecten op het gebied van het Europese financiële recht in opdracht van het Europese Parlement en de Europese Commissie. Tevens trad ze als adviseur voor het Nederlandse Ministerie van Financiën. Ze publiceert regelmatig onder andere over de wisselwerking tussen het (Europees) financiële toezichtrecht en het privaatrecht in het nationaal en rechtsvergelijkend perspectief.
Laatst gewijzigd: | 24 december 2020 12:59 |