Betrokkenheid bij milieu groter dan verondersteld
De wereld wordt geconfronteerd met milieucrises, maar acties om deze crises tegen te gaan lopen sterk achter. Volgens Thijs Bouman en Linda Steg komt dat niet doordat mensen het milieu niet belangrijk vinden, zoals vaak wordt verondersteld, maar vooral omdat ze structureel onderschatten hoe belangrijk anderen het milieu vinden. Alleen door duidelijk te maken dat veel mensen het milieu belangrijk vinden, is het mogelijk om maatschappijbreed milieuvriendelijk gedrag te motiveren.
Dr. T. Bouman en prof.dr. L. Steg hebben een artikel over dit onderwerp gepubliceerd in het online magazine One Earth. Beide auteurs zijn verbonden aan de expertisegroep Omgevingspychologie, afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. One Earth publiceert onderzoek over het volledige spectrum van mondiale milieuveranderingen en duurzaamheidswetenschap.
Meer informatie
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 21:43 |
Meer nieuws
-
17 december 2024
Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol
Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
05 november 2024
Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?
Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...