Twee talentvolle RUG-wetenschappers geselecteerd voor Lindau-ontmoetingsdagen van de KNAW
Ruim vierhonderd jonge wetenschappers uit tachtig landen en dertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn vijf toptalenten uit Nederland: Sven Askes, Mickel Hansen, Hanne van der Kooij, Michael Lerch en Zoran Ristanovic.
De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd.
- Sven Askes, Universiteit Leiden
- Mickel Hansen, Universiteit Groningen
- Hanne van der Kooij, Wageningen University & Research
- Michael Lerch, Universiteit Groningen
- Zoran Ristanovic, Universiteit Utrecht
- Vakgebied chemie
Vakgebied chemie
Het vakgebied chemie staat dit jaar centraal. Op het zesdaagse programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.
Over Lindau
De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.
De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 67ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 25 – 30 juni 2017. Ben Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor Chemie 2017 en lid van de KNAW, zal er ook bij zijn. Hij spreekt op maandag 26 juni.
Bron: persbericht KNAW
Laatst gewijzigd: | 25 maart 2024 14:56 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...