Rijksuniversiteit Groningen biedt herexamentraining op 14 en 15 juni
Na een succesvolle examentraining waaraan ruim 640 leerlingen uit het hele land hebben deelgenomen, biedt de Rijksuniversiteit Groningen op zaterdag 14 en zondag 15 juni een herexamentraining aan voor vwo- en havoleerlingen. Vwo-leerlingen kunnen een training volgen in de vakken wiskunde B, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie (zowel programma 2013 als 2014) en management & organisatie. Voor havoleerlingen worden de vakken wiskunde A, wiskunde B en natuurkunde aangeboden.
Deze week krijgen vwo- en havoleerlingen de uitslag van hun eindexamen. De herexamentraining is bedoeld voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt en voor leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen.
Intensieve begeleiding
Tijdens de herexamentraining worden de deelnemers intensief begeleid. In elke groep van maximaal twaalf leerlingen is er per zes leerlingen één docent aanwezig, waardoor leerlingen met vragen snel geholpen kunnen worden. Daarnaast krijgt iedere leerling een door de RUG ontwikkelde syllabus met uitleg en opgaven, en wordt er tijdens de herexamentraining veel aandacht besteed aan wat er mis ging tijdens het centraal examen van het eerste tijdvak.
De RUG organiseert deze tweedaagse herexamentraining sinds 2007. Deelnemende leerlingen waren elk jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1,5 punt hoger voor het herexamen dan voor het centraal eindexamen van het eerste tijdvak.
Aanmelden
Leerlingen kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 13 juni, 12.00 uur inschrijven voor een herexamentraining.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:22 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...