Prof.dr. Carl Djerassi, vader van de orale anticonceptie, bezoekt Rijksuniversiteit Groningen
Prof.dr. Carl Djerassi, emiritus hoogleraar Scheikunde aan Stanford University, brengt vandaag een bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Djerassi verwierf mondiale bekenheid als uitvinder van de orale anticonceptiepil. Djerassi en zijn onderzoeksteam hebben als eerste de werkzame stof in de pil gekarakteriseerd en gesynthetiseerd.
Als auteur van meer dan 1200 wetenschappelijke artikelen en zeven monografieën, is Djerassi één van de twee Amerikaanse scheikundigen die zowel de National Medal of Science (in 1972, voor de eerste synthese van steroïde orale anticonceptie) als de National Medal of Technology (in 1991, voor het promoten van nieuwe benaderingen voor insectenbestrijding) heeft ontvangen. Djarassi zal tijdens zijn bezoek aan de RUG worden ontvangen door chemicus prof.dr. Ben Feringa.
Openbare lezing
Djerassi verzorgt vanavond een lezing over de ‘Divorce of Sex from Reproduction: A Shift in Gender-Power Relations’. De avond wordt georganiseerd door de studentenvereniging SIB Groningen, in samenwerking met de studieverenigingen Panacea, Pharmaciae Sacrum en IFMSA. De toegang is gratis en de avond is voor iedereen toegankelijk. Locatie: Keuningzaal in het UMCG.
Laatst gewijzigd: | 17 september 2021 11:04 |
Meer nieuws
-
26 november 2024
Nieuw onderzoek wijst op kostenbesparende voordelen van gezondheidsapp
Uit onderzoek van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het gebruik van de SamenGezond-app, aangeboden door zorgverzekeraar Menzis, gepaard gaat met een aanzienlijke verlaging van de zorgkosten...
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
25 november 2024
Liekuut | Geef jongeren een culturele hangplek én een stem
Jongeren weten heel goed wat ze op cultureel gebied zouden willen zien en horen, alleen vertaalt zich dat nog niet altijd naar de programmering door culturele instellingen. Volgens Johan Kolsteeg, universitair docent kunstwetenschappen en bestuurslid...