Master Nanoscience beste universitaire masteropleiding
De master Nanoscience van de Rijksuniversiteit Groningen is de beste universitaire masteropleiding, zo blijkt uit de nieuwe Keuzegids Masters 2014. In de nieuwe editie van de Keuzegids krijgen in totaal zes opleidingen van de RUG het predikaat topopleiding.
Nanoscience krijgt van alle masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (98 van de 100). Ook vorig jaar was Nanoscience volgens de Keuzegids al de allerbeste universitaire master in Nederland. In de Keuzegids worden circa 1250 Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO. Over het algemeen blijken kleinschalige en intensieve opleidingen het beste uit de bus te komen.
Zes topopleidingen
In de gids zijn beschrijvingen opgenomen van circa 1250 hbo- en wo-masters die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij 730 masters wordt bovendien een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. Van de 59 beoordeelde masteropleidingen van de RUG mogen zich zes topopleiding noemen: Nanoscience, Population Studies, Medical and Pharmaceutical Drug Innovation, Research Master in Economics and Business, Behavioural and Social Sciences (research) en Behavioural and Cognitive Neurosciences (research).
Vijf eerste plaatsen
Vijf RUG-opleidingen hebben weliswaar niet het predikaat topopleiding gekregen, maar staan wel eerste in hun categorie. Dat zijn Sociologie, Geneeskunde, Farmacie, Human Movement Sciences en de opleiding tot leraar moderne talen.
Meer informatie
- Gernant Deekens , woordvoerder RUG, tel. 050 – 363 68 54
- Keuzegids 2014
- Masteropleidingen RUG
Laatst gewijzigd: | 16 januari 2025 14:13 |
Meer nieuws
-
18 februari 2025
Repareer eens je spijkerbroek om water te besparen
Genoeg drinkwater is niet het enige dat ertoe doet, toont milieuwetenschapper Winnie Leenes: onze zorg zou juist moeten liggen bij het totale zoetwaterverbruik, en hoe dat verbruik het ecosysteem beschadigt.
-
17 februari 2025
Efficiënt als een huisvlieg
‘In de natuur gebeurt vliegen vaak met flappende bewegingen,’ vertelt Mauricio Muñoz Arias, universitair docent Autonome Systemen. Samen met zijn studenten ontwikkelde Muñoz Arias dit vederlichte apparaatje dat als een insect flapt met zijn vleugels:...
-
14 februari 2025
Theunis Piersma ridder in de Nationale Orde van Mauritanië
Hoogleraar Trekvogelecologie Theunis Piersma is benoemd tot ridder in de Nationale Orde van Mauritanië.