Afgestudeerden Rijksuniversiteit Groningen hoog gewaardeerd op arbeidsmarkt
Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen is veel waard voor afgestudeerden die op zoek zijn naar een baan bij een van de grotere bedrijven. Dat blijkt uit het 2012 Global Employability Survey dat 24 oktober door de New York Times en International Herald Tribune werd gepubliceerd.
De Rijksuniversiteit Groningen staat in het overzicht op plaats 81. Daarmee is ze na de Erasmus Universiteit Rotterdam (plaats 69) de tweede Nederlandse universiteit op deze top-150 van universiteiten in Amerika, Azië en Europa.
Het onderzoek voor de lijst werd uitgevoerd door twee op HRM-ondersteuning gespecialiseerde firma’s, het Franse consultancy bureau Emerging en het Duitse onderzoeksinstituut Trendence. Beide vroegen aan enkele duizenden personeelsfunctionarissen en bestuurders van bedrijven in twintig landen waar ze op letten als ze pas afgestudeerden aannemen en welke universiteiten de ideale jonge kandidaten leveren.
Amerikaanse universiteiten zoals Harvard, Yale, Stanford en MIT scoren hoog, net als Cambridge en Oxford in Engeland. Chinese universiteiten zoals Peking University en Shanghai Jiao Tong University komen uit het onderzoek naar voren als ‘emerging’. De laatste jaren stomen ze op de ranglijst in flink gang op naar de hogere regionen.
Uit het overzoek blijkt dat de grote bedrijven veel belang hechten aan soft skills, zoals aanpassingsvermogen, communicatieve vaardigheden en het vermogen tot samenwerken. Volgens de Groningse collegevoorzitter Sibrand Poppema biedt studeren op zijn universiteit daar inderdaad een uitstekende basis voor: ‘In de toekomst zal de universiteit van Groningen nog meer inzetten op het breed en internationaal opleiden van haar studenten en bovendien meer aandacht besteden aan entrepreneurship’.
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 21:53 |
Meer nieuws
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.
-
24 oktober 2024
Zeven wetenschappers van RUG en UMCG ontvangen Vidi-beurs
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi- financiering van maximaal €800.000 toegekend aan Laura Baams, M.J. Bonder, Ranko Gacesa, Kristina Haslinger, Julian Koellermeier, Cyril Moers, Adrià Rofes en Judith E...