Emotions and identification in interactive groups
Promotie: mw. A.J. Day, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Emotions and identification in interactive groups
Promotor(s): prof.dr. T. Postmes
Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
Emoties belangrijk bij groepsprocessen en -uitkomsten
Het onderzoek van Andrea Day laat zien dat groepsemoties belangrijk zijn voor groepsprocessen en ‐uitkomsten. Zij richtte zich op de veelzijdige relaties die in interactieve groepen bestaan tussen groepsidentificatie, emoties en groepsprocessen. Daaruit blijkt hoe onze verbondenheid met de groep bepaalt hoe we ons in onze groep voelen. Day laat zien hoe groepsidentificatie en emotie in wisselwerking met elkaar invloed uitoefenen op hoe groepsleden informatie verwerken en tot groepsbeslissingen komen. Ook toont ze het niet‐statische karakter van emoties binnen groepen aan, zoals die zich tijdens groepsinteracties ontwikkelen en belangrijke groepsuitkomsten bepalen.
Andrea Day (Ipswich,UK, 1981) studeerde aan Brunel University, UK, waar zij ook haar promotieonderzoek deed. Het werd gefinancierd door Brunel University, Exeter University en de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is nu statistisch onderzoeker bij de Britse regering.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:00 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
17 maart 2025
Liekuut | De hoge prijs van conflicten
Volgens Carsten de Dreu, hoogleraar Fundamenten van samenwerking en sociale organisatie bij de Rijksuniversiteit Groningen, is er veel te leren over conflicten.
-
10 maart 2025
Wetenschap Werkt | Hogere cijfers door slim te stampen
Van Rijn ontwikkelde een online tool die leerlingen in staat stelt beter en efficiënter te leren. Geleerde kennis blijft daarnaast langer hangen en er worden hogere cijfers gehaald.