Emotions and identification in interactive groups
Promotie: mw. A.J. Day, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Emotions and identification in interactive groups
Promotor(s): prof.dr. T. Postmes
Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
Emoties belangrijk bij groepsprocessen en -uitkomsten
Het onderzoek van Andrea Day laat zien dat groepsemoties belangrijk zijn voor groepsprocessen en ‐uitkomsten. Zij richtte zich op de veelzijdige relaties die in interactieve groepen bestaan tussen groepsidentificatie, emoties en groepsprocessen. Daaruit blijkt hoe onze verbondenheid met de groep bepaalt hoe we ons in onze groep voelen. Day laat zien hoe groepsidentificatie en emotie in wisselwerking met elkaar invloed uitoefenen op hoe groepsleden informatie verwerken en tot groepsbeslissingen komen. Ook toont ze het niet‐statische karakter van emoties binnen groepen aan, zoals die zich tijdens groepsinteracties ontwikkelen en belangrijke groepsuitkomsten bepalen.
Andrea Day (Ipswich,UK, 1981) studeerde aan Brunel University, UK, waar zij ook haar promotieonderzoek deed. Het werd gefinancierd door Brunel University, Exeter University en de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is nu statistisch onderzoeker bij de Britse regering.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:00 |
Meer nieuws
-
10 september 2024
Steeds weer de verkeerde
Julie Karsten onderzoekt hoe ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag de online partnerkeuze van jongeren beïnvloeden. Ze richt zich vooral op de vraag of mensen die eerder ‘dader’ of ‘slachtoffer’ zijn geweest elkaar opzoeken. Door deze...
-
09 september 2024
Mensen met psychose vaak slachtoffer van geweld
Mensen met een psychose worden veel vaker slachtoffer van geweld en criminaliteit dan de algemene bevolking. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Bertine de Vries, dat zij op 19 september verdedigt aan de Rijksuniversiteit Groningen.
-
04 september 2024
Segregatie op de werkvloer groeit: Topverdieners werken steeds meer samen
Topverdieners werken steeds vaker uitsluitend samen met andere hoogbetaalde collega’s, terwijl het contact met werknemers met een middeninkomen verder afneemt.