Andrej Zwitter benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen
Andrej Zwitter is per 1 mei bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen. De leerstoel is ingesteld vanwege het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ).
In deze hoedanigheid zal hij onderwijs verzorgen en onderzoek verrichten en begeleiden op het vakgebied van de Internationale Betrekkingen, waarbij in het bijzonder aandacht zal worden gegeven aan de interactie van recht en politiek in internationale conflictsituaties. Hij zal verbonden zijn aan de sectie Politieke Wetenschappen van de vakgroep Rechtstheorie.
Dr. A.J. Zwitter is sinds 2008 verbonden aan het departement Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij heeft tal van publicaties op zijn naam inzake vraagstukken van internationaal recht en internationale veiligheid, waarbij zijn interesse met name uitgaat naar onderwerpen als humanitaire hulpverlening, menselijke veiligheid (human security), terrorisme en kwesties van ethiek en moraliteit in het internationale recht.
Contact: Andrej Zwitter
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 08:22 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?