Hylda Boschma benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht
Hylda Boschma is per 16 november 2011 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht, in het bijzonder De rechtsvorm van de onderneming.
Het onderzoek van Boschma richt zich op de rechtsvorm van de onderneming in brede zin. Het betreft een maatschappelijk relevant rechtsgebied dat momenteel volop in beweging is. Zowel door de Nederlandse wetgever als de Europese wetgever zijn recentelijk voorstellen gelanceerd die beogen te voorzien in passende rechtsvormen voor ondernemers.
Boschma (1968) studeerde Nederlands recht en Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide studies rondde ze cum laude af. In 1997 promoveerde ze aan de RUG op het proefschrift ‘De Eenpersoons-BV, een rechtsvergelijkend onderzoek’. Na haar promotie was zij als kandidaat-notaris werkzaam bij de sectie Corporate & Finance van Houthoff Buruma Advocaten en Notarissen te Amsterdam.
Sinds 2005 was Hylda Boschma werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen als universitair hoofddocent bij de sectie Handelsrecht en Arbeidsrecht. Daarnaast is ze docent en examinator in het kader van de Grotius-specialisatieopleiding vennootschap en onderneming en geeft ze cursussen op het terrein van het ondernemingsrecht in brede zin.
Contact: www.rug.nl/staff/h.e.boschma
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 08:48 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?