Sterrenkijkdagen in de Blaauw sterrenwacht
Op 19 en 20 maart worden voor de 34ste keer de nationale sterrenkijkdagen gehouden. Samen met de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde is het Kapteyn instituut van de Rijksuniversiteit Groningen gastheer van de kijkavonden, die plaatsvinden in de Blaauw sterrenwacht bovenop de Bernoulliborg op het Zernikecomplex.
Op de sterrenkijkdagen staat de maan in het eerste kwartier. Bij goed weer zullen ook de planeten Mars, Saturnus en Venus fraai aan de hemel zichtbaar zijn. Zowel bij goed als bij slecht weer is er een binnenprogramma, waarin bezoekers kennis kunnen maken met het nieuwe, opblaasbare planeterium. Bovendien zijn er lezingen en kleine demonstratieproefjes over infraroodsterrenkunde.
Leden van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde zijn op de avonden aanwezig om bezoekers de weg te wijzen aan het firmament. Er staan kijkers opgesteld en natuurlijk kunnen belangstellenden ook meer te weten komen over de activiteiten van de vereniging. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Noot voor de pers
Meer informatie:
- Reynier Peletier, Blaauw sterrenwacht 050-363 4073, peletier astro.rug.nl
- Theo Jurriens, 06-53 81 69 59, t.a.jurriens rug.nl
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:57 |
Meer nieuws
-
27 januari 2025
Werken aan betere AI (met minder geld dan de VS)
De VS gaat een duizelingwekkend bedrag van 500 miljard euro investeren in AI. Aan de Rijksuniversiteit Groningen werken onderzoekers juist aan Future-Proof Computing: energiezuinigere hardware en verantwoorde AI die kan samenwerken met de mens.
-
23 januari 2025
ERC Proof of Concept Grant voor Harutyunyan en van den Boogaart
Syuzanna Harutyunyan en Geert van den Bogaart van de Faculty of Science and Engineering hebben een ERC Proof of Concept Grant toegekend gekregen.
-
22 januari 2025
RUG nomineert drie onderzoeken voor Klokhuis Wetenschapsprijs
De Scholierenacademie van de RUG heeft dit jaar drie onderzoeken ingezonden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Deze prijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar.