Universiteitsbibliotheek Hulp Pure support FAQ Pure Affiliaties en auteurs-ID Auteurs-ID (ORCID)

Ik wil mijn ORCID registreren in Pure, maar ik heb op dit moment geen toegang tot Pure. Wat moet ik doen?

Stuur je ORCID iD naar pure rug.nl. Wij registreren je ORCID iD in je Pure-record. Je krijgt een bevestigingsbericht.
Heb je later weer toegang tot Pure, dan kun je ervoor kiezen om je ORCID iD te koppelen aan Pure. Je ORCID-record wordt automatisch gevuld met content uit Pure (o.a. je onderzoeksresultaten) en blijft altijd up-to-date.
Het maken van deze verbinding tussen Pure en ORCID is eenvoudig en duurt slechts twee minuten:
  • Log in in Pure.
  • Selecteer Authorise export of content to ORCID op je persoonlijke overzichtspagina.
  • Door op Proceed te klikken word je doorverwezen naar de ORCID site, waar je de export van content van Pure naar je ORCID-record kunt goedkeuren.
Het activeren van deze nieuwe functie helpt collega-onderzoekers om je publicaties gemakkelijker te vinden.

Zie ook meer informatie over ORCID met o.a. een stap-voor-stap handleiding.