Videocommunicatie
Videocommunicatie
Videocommunicatie - elkaar zien en spreken via het internet - kan een belangrijk hulpmiddel zijn in het onderwijs. Het is een goede oplossing wanneer het niet mogelijk is voor de deelnemers van een bijeenkomst om tegelijkertijd in dezelfde ruimte aanwezig te zijn, of wanneer er andere redenen zijn om online contact te hebben - bijvoorbeeld vanwege reistijd, reiskosten of ziekte, of uit duurzaamheidsoverwegingen. Op deze pagina leest u voor welke doelen u videocommunicatie kunt gebruiken, welke software hiervoor beschikbaar is en waar u zoal aan moet denken wanneer u van start gaat.
Videogesprekken opnemen met YouTube Live
Telecollaboration is een nieuwe type onderwijsactiviteit waarbij studenten op verschillende geografische gebieden opdrachten uitvoeren en daarover online communiceren. Vaak gebeurt dat in een directe vorm via videogesprekken. Door deze gesprekken op te nemen kunnen de studenten er later op reflecteren, daarnaast kunnen de opnames worden gebruikt voor beoordeling en portfolio’s. In dit artikel wordt beschreven hoe opnames gemaakt kunnen worden met YouTube. De opname is daarmee niet zonder meer zichtbaar voor iedereen: de student bepaalt zelf welke andere personen de video kunnen bekijken.
Videocommunicatie met Google Hangouts
Lees ook de nieuwe handleiding over Google Hangout Meet.
Google Hangouts is een platform voor het versturen van berichten en het het houden van telefoon- en videogesprekken. In dit artikel wordt beschreven hoe Hangouts voor videocommunicatie gebruikt kan worden. Maximaal 100 personen kunnen aan een gesprek deelnemen. De RUG heeft een Google apps for Education licentie afgesloten, waardoor sessies maximaal 24 uur kunnen duren (in de gratis versie is de maximale duur van een sessie beperkt tot 60 minuten).
Laatst gewijzigd: | 16 augustus 2023 11:29 |