Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit der Letteren Onze faculteit Actueel

Rector magnificus Cisca Wijmenga opent Collaboratoria

08 april 2022

“Een bekende uitdrukking luidt: Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen. Werk samen met elkaar, met andere disciplines en leer van elkaar. Dat is het begin van innovatie.” Met deze woorden opende rector magnificus prof. dr. Cisca Wijmenga op 7 april de Collaboratoria in het Harmoniegebouw. Onderzoeksgroepen kunnen de ruimtes reserveren.

In de Collaboratoria kunnen onderzoekers brainstormen, discussiëren, hun onderzoeksresultaten aan elkaar presenteren en met elkaar bespreken. Ze bieden onderzoekers een stimulerende en faciliterende omgeving voor samenwerking en kruisbestuiving op onderzoeksgebied. Daarnaast bieden ze ruimte voor het ontvangen van maatschappelijke partners, waardoor onderzoekers in het eigen gebouw verbinding en samenwerking tot stand kunnen brengen en verstevigen.

“Samenwerking zit in mijn DNA”, vertelde Wijmenga, die de hele donderdag doorbracht bij de Faculteit der Letteren. In de ochtend bezocht ze het GIA-gebouw aan de Poststraat. Na de opening van de Collaboratories  - “Jullie hebben een mooie naam gekozen.” - presenteerden onderzoekers van het Groningen Centre for Health Humanities, het Centre for Media and Journalism Studies en het Centre for Digital Humanties verschillende onderzoeksprojecten aan de rector en diverse stafleden van Letteren.

Met de Collaboratoria neemt de faculteit een voorschot op het nieuwe gebouw. Decaan Thony Visser: “Daar worden ook ruimtes gecreëerd waarmee we onze onderzoekers faciliteren in samenwerking.” Wijmenga: “Ik hoop dat deze Collaboratories al veel interessante ideeën oplevert. En misschien kan ik in het nieuwe gebouw opnieuw de Collaboratories komen openen.”  

Laatst gewijzigd:08 april 2022 10:41
View this page in: English

Meer nieuws

  • 17 juli 2024

    Veni-beurzen voor tien Groningse onderzoekers

    Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euror toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

  • 25 juni 2024

    Hoe om te gaan met microplastics in ons dagelijks leven

    Irene Maltagliati richt zich in haar onderzoek op de vraag hoe we ons meer bewust kunnen zijn van microplastics en ons gedrag kunnen veranderen.

  • 17 juni 2024

    De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

    Na de zomer verwelkomt de Young Academy Groningen opnieuw zeven nieuwe leden. Hun onderzoek bestrijkt een breed scala van onderwerpen, variërend van spraaktechnologie tot de filosofie van ethiek en politiek en de polymeerchemie.