Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit der Letteren Onze faculteit Actueel

Malvina Nissim benoemd tot Hoogleraar Computational Linguistics and Society

17 maart 2020
Prof. Malvina Nissim
Prof. Malvina Nissim

Malvina Nissim is per 1 februari 2020 benoemd tot hoogleraar Computational Linguistics and Society aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Prof. Malvina Nissim doet onderzoek naar computationele taalkunde, met speciale aandacht voor de invloed van taaltechnologische toepassingen op de maatschappij. In haar positie als hoogleraar zal zij zich bezig houden met het ontwikkelen van onderwijs op dit gebied. Computationele taalkunde bestudeert de mogelijkheden om natuurlijke taal automatisch te verwerken, met enerzijds als doel om natuurlijke taal beter te begrijpen, en anderzijds om praktisch nuttige toepassingen te ontwikkelen en te verbeteren, en te komen tot betere en natuurlijke mens-machine interactie.

Het onderzoek van Malvina Nissim wordt ingebed bij het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG), om precies te zijn binnen de onderzoeksgroep Computational Linguistics. Daarnaast is zij onder meer betrokken bij activiteiten van de eigen leerstoelgroep en zal zij een actieve rol spelen bij het bevorderen van het vakgebied, door middel van nationale samenwerking en internationalisering.

Meer informatie
Malvina Nissim
CLCG
Laatst gewijzigd:18 maart 2020 15:39
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 februari 2025

    Doodsoorzaken ontrafeld: van doktersbriefje naar dataset

    De belangrijkste doodsoorzaak in het afgelopen jaar was dementie (*) Maar hoe zat dat in de negentiende en begin twintigste eeuw? Onderzoekers aan de Radboud Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Leiden startten een project om...

  • 03 februari 2025

    Friese taal wordt beter doorgegeven dan het Nedersaksisch

    Het is beter gesteld met het Fries dan met het Nedersaksisch. Friezen gebruiken de taal vaker thuis en geven deze beter door dan bewoners in het Nedersaksisch taalgebied. Ook vermengt het Fries minder met het Nederlands dan het Nedersaksisch.

  • 30 januari 2025

    RUG-onderzoek naar extremisme in IJsselland

    Hoewel extremisme in IJsselland een beperkt fenomeen is, moet het vanwege het dynamische en veelzijdige karakter en recente maatschappelijke ontwikkelingen serieus worden genomen door bestuurders en professionals. Dat concludeert een...