Skip to ContentSkip to Navigation

Casper Albers benoemd als nieuwe decaan van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

21 mei 2024

Het College van Bestuur heeft prof.dr. Casper Albers per 1 augustus benoemd tot decaan van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Albers is op dit moment hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie en directeur onderzoek bij de afdeling Psychologie. Per augustus neemt hij de positie van Kees Aarts over, die na acht jaar vertrekt als decaan, maar nog wel verbonden blijft aan de faculteit als hoogleraar.

decoratieve afbeelding
Casper Albers

Als decaan van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen wordt Albers ook portefeuillehouder onderzoek. Casper Albers: 'GMW is een fantastische faculteit met opleidingen die steevast positief worden beoordeeld, en waar op elke afdeling onderzoek wordt gedaan van wereldniveau met grote maatschappelijke impact.' Vanaf de zomer zal Albers samen met Hilda Amsing en Mirjam Buigel het bestuur vormen van de faculteit. Zij zijn verheugd over de benoeming en zien uit naar de samenwerking. Hilda Amsing, vice-decaan bij GMW: ‘Met Casper krijgt de faculteit wederom een decaan die zich gaat inzetten voor het brede palet aan onderzoek in onze faculteit, oog heeft voor het belang van goede onderlinge verhoudingen en die het maatschappelijk krachtenveld waarin de faculteit opereert goed begrijpt en van daaruit strategisch kan handelen’.

Albers wordt voor 4 jaar benoemd in deze nieuwe rol. Met de huidige tijdgeest vindt Albers het tijd om de komende jaren naar de samenleving en politiek het belang uit te dragen van wetenschap én de toegevoegde waarde van de Engelstalige opleidingen. Gevraagd naar zijn plannen geeft hij aan veel waarde te hechten aan Open Science en team science. Verder zal hij zijn aandacht richten op het verbeteren van de interne samenwerking. Albers: 'Collegiale omgang met elkaar en transparantie in besluitvorming is essentieel voor een goed werkklimaat, wat op haar beurt weer essentieel is voor impactvol onderzoek en onderwijs. Zo'n goede samenwerking is niet mogelijk zonder actief te investeren in een inclusieve en sociaal veilige faculteit. Hier zijn de afgelopen jaren al goede stappen in gezet, en ik wil dit proces voortzetten.'

Over Casper Albers
Casper Albers is sinds 2018 hoogleraar aan de faculteit GMW bij de afdeling Psychologie. Hij is in 2003 gepromoveerd in de Wiskundige Statistiek bij de faculteit Science and Engineering van de RUG. Daarna was hij een aantal jaar research fellow bij de Open University in het Verenigd Koninkrijk. Naast zijn academische en bestuurlijke werk is hij ook aanwezig buiten de universiteit. Zo was hij jarenlang vaste columnist bij de Volkskrant en is hij statistisch adviseur bij het RIVM en de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Laatst gewijzigd:22 mei 2024 10:05
View this page in: English

Meer nieuws