Doorbraak naar duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en chemicaliën?
Hoe kunnen we met hernieuwbare bronnen op een efficiënte manier duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen produceren? Het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame alternatieven, en vervuilende technologieën door schone, is een belangrijke uitdaging voor de maatschappij én de wetenschap. Voor haar onderzoek op dit gebied heeft Katalin Barta van de Rijksuniversiteit Groningen in 2015 een ERC Starting Grant ontvangen. Haar onderzoeksteam heeft hierover al meerdere hoogstaande artikelen en een octrooi gepubliceerd.
![Doorbraak naar duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en chemicaliën](/about-ug/latest-news/news/archief2016/nieuwsberichten/barta.png)
Laatst gewijzigd: | 26 februari 2021 09:39 |
Meer nieuws
-
03 februari 2025
Flexibele zonnepanelen en een getatoeëerde sensor
De zwarte stippen en lijnen op dit plastic plaatje geleiden stroom, en zijn net zo flexibel als het plastic eronder. En dat is bijzonder, vertelt adjunct hoogleraar Polymeertechniek Ranjita Bose: ‘Het is een geleidend polymeer, dat de flexibele...
-
30 januari 2025
Uitgelichte publicaties december 2024 - januari 2025
Lees hier over de uitgelichte publicaties van december/januari: nieuwe inzichten in elektronica van 2D materialen en in de eiwitklonten die de ziekte van Huntington veroorzaken.
-
28 januari 2025
Het heelal bestuderen om de wereld te begrijpen
Door de kosmos te begrijpen, kunnen we ook de fundamenten van onze wereld beter doorgronden. Dat is de gedachte achter het onderzoeksthema Fundamentals of the Universe, waarin drie instituten van de Rijksuniversiteit Groningen op unieke manier...