Maak de stad groener met een geveltuintje
Ons klimaat verandert en vooral plekken die hittegevoelig zijn, zoals de stad, kunnen wel wat extra groen gebruiken. Meer groen is goed voor de biodiversiteit, vermindert hittestress en ziet er ook nog eens mooi uit. Wil jij ook meer groen in de stad? Kijk dan of een geveltuintje bij jouw kantoor of gebouw mogelijk is!
Geveltuintjesgids
Om een indruk te geven van wat er mogelijk is en hoe je een geveltuintje kunt realiseren, heeft de Green Office een geveltuintjesgids opgesteld. Je vindt hier alle informatie op een rijtje, met voorbeelden en tips. Samen maken we de universiteit weer een stukje groener!
In veel gevallen kun je zelf een geveltuintje aanleggen, maar in het centrum van Groningen moet je hier meestal toestemming voor vragen bij de gemeente. De gemeente kijkt of een geveltuintje kan en legt hiervoor de basis aan door tegels te verwijderen en de ruimte op te vullen met tuinaarde. Uiteraard moet je dit ook met je leidinggevende en de gebouwbeheerder bespreken.
Wanneer beginnen?
De lente is een goede tijd om een tuintje aan te leggen, maar ook de herfst is erg geschikt! De planten kunnen dan in de wintermaanden goed wortelen. Zorg wel dat je niet gaat planten als het vriest. Lukt het niet meer deze herfst? Maak dan een plan om in de lente te beginnen. Je kunt nu wel vast de geveltuin aanvragen bij de gemeente.
Heb je na het lezen van de geveltuintjesgids nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de Green Office via greenoffice rug.nl .
Laatst gewijzigd: | 29 oktober 2024 10:45 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...