Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Profiel Feiten en cijfers Duurzaamheid

Electrolytes, interventies in de Linnaeusborg en Energy Academy

19 september 2024

Misschien zijn de tekeningen in en om de Linnaeusborg, op de muren, de vloer en in de buitenruimte je al opgevallen? Dit is het werk van Richard Bolhuis. Bolhuis (NL/UK) creëert transdisciplinaire installaties waarin meditatieve soundscapes en organische tekeningen een prominente rol spelen. Mysterie en intuïtie zijn de primaire elementen in zijn praktijk. Maar wat doet zijn werk op de Zernike campus en in de RUG-gebouwen?

decoratieve afbeelding

Electrolytes

Electrolytes is een reeks locatie-specifieke interventies in de Energy Academy, de Linnaeusborg en het terrein eromheen. Bolhuis werkt samen met de Green Office om bewustwording te creëren én een positieve impact te hebben op de buitenruimte door meer ruimte te maken voor biodiversiteit. Zo worden er o.a. in samenwerking met ecologisch expert Henk Linde cirkels uitgefreesd waarin inheemse bomen en planten komen.

Binnen en buiten realiseert Bolhuis ook blijvende en vergankelijke tekeninstallaties. Het werk van Bolhuis laat verschillende disciplines op natuurlijke wijze samensmelten. Ecologische verstrengelingen (bijvoorbeeld tussen myceliumnetwerken en plantenwortels) vormen daarbij een inspiratiebron.

Sustainability Week

Tijdens de Sustainability Week van 7-11 oktober wordt er een extra dimensie toegevoegd aan de installaties. De werken zijn dan te ervaren in combinatie met licht en soundscapes in de binnentuin van de Energy Academy. De Green Office nodigt je van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaren!

Kollumerpomp

In het kader van zijn regeneratieve project 'Kollumerpomp' realiseert Bolhuis de komende 20 jaar op 4.000 vierkante meter grond een reeks publiek toegankelijke, locatiegebonden interventies waarin beeldende kunst en ecologie een symbiose aangaan. In samenwerking plant hij inheemse bomen en planten en momenteel werkt hij aan het realiseren van een wadi's, een bijenburcht, een vlindertuin, een serie lokaal verzamelde boomstronken waarin kevers kunnen nestelen, organische tekeninstallaties, visuele installaties met organisch restmateriaal en een serie soundscapes bestaande uit lokale veldopnames.

Richard Bolhuis exposeerde zijn audiovisuele installaties in V2_Lab for Unstable Media (Rotterdam), Valkhof Museum (Nijmegen), Groninger Museum en Van Gogh Museum (Amsterdam), The Model (Sligo, Ierland) en Hundred Years Gallery (Londen, Engeland).

decoratieve afbeelding
Bolhuis in Kollumerpomp
Laatst gewijzigd:19 september 2024 14:30
View this page in: English

Meer nieuws

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!