Electrolytes, interventies in de Linnaeusborg en Energy Academy
Misschien zijn de tekeningen in en om de Linnaeusborg, op de muren, de vloer en in de buitenruimte je al opgevallen? Dit is het werk van Richard Bolhuis. Bolhuis (NL/UK) creëert transdisciplinaire installaties waarin meditatieve soundscapes en organische tekeningen een prominente rol spelen. Mysterie en intuïtie zijn de primaire elementen in zijn praktijk. Maar wat doet zijn werk op de Zernike campus en in de RUG-gebouwen?
Electrolytes
Electrolytes is een reeks locatie-specifieke interventies in de Energy Academy, de Linnaeusborg en het terrein eromheen. Bolhuis werkt samen met de Green Office om bewustwording te creëren én een positieve impact te hebben op de buitenruimte door meer ruimte te maken voor biodiversiteit. Zo worden er o.a. in samenwerking met ecologisch expert Henk Linde cirkels uitgefreesd waarin inheemse bomen en planten komen.
Binnen en buiten realiseert Bolhuis ook blijvende en vergankelijke tekeninstallaties. Het werk van Bolhuis laat verschillende disciplines op natuurlijke wijze samensmelten. Ecologische verstrengelingen (bijvoorbeeld tussen myceliumnetwerken en plantenwortels) vormen daarbij een inspiratiebron.
Sustainability Week
Tijdens de Sustainability Week van 7-11 oktober wordt er een extra dimensie toegevoegd aan de installaties. De werken zijn dan te ervaren in combinatie met licht en soundscapes in de binnentuin van de Energy Academy. De Green Office nodigt je van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaren!
Kollumerpomp
In het kader van zijn regeneratieve project 'Kollumerpomp' realiseert Bolhuis de komende 20 jaar op 4.000 vierkante meter grond een reeks publiek toegankelijke, locatiegebonden interventies waarin beeldende kunst en ecologie een symbiose aangaan. In samenwerking plant hij inheemse bomen en planten en momenteel werkt hij aan het realiseren van een wadi's, een bijenburcht, een vlindertuin, een serie lokaal verzamelde boomstronken waarin kevers kunnen nestelen, organische tekeninstallaties, visuele installaties met organisch restmateriaal en een serie soundscapes bestaande uit lokale veldopnames.
Richard Bolhuis exposeerde zijn audiovisuele installaties in V2_Lab for Unstable Media (Rotterdam), Valkhof Museum (Nijmegen), Groninger Museum en Van Gogh Museum (Amsterdam), The Model (Sligo, Ierland) en Hundred Years Gallery (Londen, Engeland).
Laatst gewijzigd: | 19 september 2024 14:30 |
Meer nieuws
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...
-
21 mei 2024
Uitslag universitaire verkiezingen 2024
De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!