RUG-spin-off CoRe Pro B.V. ontwikkelt duurzame oplossingen om hernieuwbare materialen waardevol om te zetten
CoRe Pro B.V. heeft onlangs een licentieovereenkomst getekend met de Rijksuniversiteit Groningen, waardoor het bedrijf nu een officiële RUG spin-off is geworden. Het tekenen van de overeenkomst is het startschot voor de commerciële ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de thermochemische conversie van hernieuwbare materialen.
CoRe Pro B.V. borduurt voort op de ideeën van professor Erik Heeres van de afdeling Green Chemical Reaction Engineering van het Engineering and Technology Institute (ENTEG) van de Faculty of Science and Engineering. Heeres’ onderzoek richt zich op de ontwikkeling van efficiënte katalytische technologie voor de circulaire conversie van koolstof. Songbo He, oprichter van CoRe Pro, promoveerde bij de onderzoeksgroep van Erik Heeres.
Expertise en exlusieve gepatenteerde technologieën
CoRe Pro B.V. is gespecialiseerd in thermochemische conversie; een hypermodern proces waarbij een breed scala aan hernieuwbare materialen wordt omgetoverd in waardevolle brandstoffen en chemicaliën. Met een portfolio gevuld met exclusieve gepatenteerde technologieën bevindt het bedrijf zich in de voorhoede van de ambitie van de industrie om brandstof en chemische productie los te koppelen van fossiele grondstoffen.
CoRe Pro B.V. heeft zich ten doel gesteld het potentieel van laagwaardige bijproducten te achterhalen. Voorbeelden van deze bijproducten zijn biomassa, materialen aan het eind van de levenscyclus (‘end-of-life’) en moeilijk te recyclen plastics. Deze materialen worden vaak over het hoofd gezien, maar lijken zich goed te lenen voor conversie tot essentiële brandstoffen en chemicaliën.

De kloof overbruggen: van de initiële fase naar een commercieel bedrijf
Hoewel veel projecten in de initiële fase zijn ontstaan vanuit start-ups, onderzoeksgroepen en mkb’s lopen ze bijna allemaal tegen hetzelfde aan: het gebrek aan een test-infrastructuur om hun innovatieve ideeën te valideren en op te schalen. CoRe Pro B.V. is hierin een cruciale link, want zij bieden niet alleen de benodigde infrastructuur maar ook de expertise in chemokatalytische recycling – katalytische pyrolyse om precies te zijn.
Dr. Songbo He: “Het ondertekenen van de overeenkomst markeert de volgende fase voor CoRe Pro B.V. en ons doel om duurzame verandering teweeg te brengen. Met het inzetten van de kracht van thermochemische conversie, geven we industrieën de mogelijkheid om een groenere toekomst te omarmen.”
Meer informatie
Klik voor meer informatie op de link
Laatst gewijzigd: | 12 februari 2024 16:28 |
Meer nieuws
-
25 april 2025
Topwetenschapper Arnold Driessen gelauwerd
Op 25 april 2025 ontving Arnold Driessen (Horst, 1958) een Koninklijke Onderscheiding. Driessen is hoogleraar Moleculaire Microbiologie en voorzitter van de onderzoeks- en basiseenheid Moleculaire Microbiologie bij de Faculteit Science & Engineering...
-
24 april 2025
Uitgelichte publicaties april 2025
Het malaria-geneesmiddel mefloquine kan ook helpen tegen genetische ziekten zoals taaislijmziekte, Duchenne spierdystrofie of sommige vormen van kanker.
-
22 april 2025
Microplastics: wat doen ze met ons?
Prof. Barbro Melgert heeft ontdekt hoe microplastics de longen aantasten en kan uitleggen hoe we onze blootstelling kunnen verkleinen.