Exergame om balans ouderen te trainen
Promovendus Mike van Diest (researchcentrum SPRINT/UMCG/INCAS³) heeft een game ontwikkeld waarmee ouderen thuis hun balans kunnen verbeteren. Zo kunnen valincidenten beter voorkomen worden. Met de game maken ouderen voor de tv schaatsbewegingen. Een camera registreert dat en toont hun bewegingen in een virtuele schaatstocht op het tv-scherm. Zo trainen ze uithoudingsvermogen en coördinatie.
Na zes weken drie maal per week een half uur oefenen blijkt de balans bij een deel van de ouderen daadwerkelijk verbeterd. De onderzochte ouderen waren zeer enthousiast. Sommigen waren zo fanatiek dat ze zelfs meer oefenden dan nodig was. De game wordt nu verder ontwikkeld en wordt wellicht op de markt gebracht.
- Contact: via persvoorlichting UMCG, tel 050 - 361 2200
- Projectleider: dr. Claudine Lamoth
- Meer informatie: http://www.imdi-sprint.nl/huidige-projecten/exergaming-project/
Video’s RUG
Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.
Laatst gewijzigd: | 28 september 2021 11:36 |
Meer nieuws
-
27 augustus 2024
UMCG gaat onderzoeksfaciliteiten beschikbaar stellen voor geneesmiddelenontwikkeling
Om de beschikbaarheid en effectiviteit van geneesmiddelen in Nederland te verbeteren gaat het UMCG het bedrijf G² Solutions opzetten. Dit bedrijf moet ervoor gaan zorgen dat belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van DNA sequencing...
-
17 juli 2024
Veni-beurzen voor tien onderzoekers
Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...
-
16 juli 2024
Geneeskunde nog altijd gestoeld op de man
Aranka Ballering onderzocht het ziektetraject dat mensen met veelvoorkomende klachten afleggen. Een van de opvallendste uitkomsten: vrouwen doorlopen gemiddeld een ander en minder uitgebreid traject dan mannen.