Volg de expeditie naar Spitsbergen!
De grootste Nederlandse poolexpeditie ooit vertrekt woensdag 19 augustus naar de oostkant van Spitsbergen. Meer dan vijftig onderzoekers gaan naar het eiland Edgeøya. Nederlandse media hebben al uitvoerig bericht over deze bijzondere expeditie, die een initiatief is van Maarten Loonen van het Arctisch Centrum van de RUG.
Verschillende deelnemers aan de expeditie - wetenschappers, maar ook journalisten, of bijvoorbeeld weerman en polair meteoroloog Peter Kuipers Munneke - houden een blog bij over hun reis naar en de ervaringen op Edgeøya. Hieronder staan een aantal links naar blogs en andere bronnen van informatie over de expeditie, zoals bijvoorbeeld de facebookpagina van de expeditie. (Het overzicht is niet volledig.)
Verslaggeving NOS
De NOS besteedt ruim aandacht aan de expeditie. Peter Kuipers Munneke, weerman van de NOS en tevens klimaatonderzoeker van de Universiteit Utrecht, vaart mee. Hij gaat op Edgeøya een weerstation plaatsen, waarmee het smelten van de gletsjers daar gemonitord kan worden. Kuipers Munneke houdt vanaf woensdag op de website van de NOS een weblog bij en heeft op werkdagen een dagelijks gesprekje met de presentator van het Radio-1-journaal in de avonduitzending. Verslaggever Martijn Bink verzorgt op 28, 29 en 30 augustus een item in het journaal van acht uur. Er staan tevens diverse artikelen op dewebsite van de NOS.
Blogs
- Peter Kuipers Munneke, op website NOS
- Maaike Borst, journalist DvhN
- Nynke Beintema, NWO
- Overzicht overige blogs, op website expeditie
- Expeditie, @seesnl
- Maarten Loonen, @maartenloonen
- Louwrens Hacquebord, @lhacquebord
- Martijn Bink, @NOSBINK
- Peter Kuipers Munneke, @PKuipersMunneke
- Stientje van Veldhoven, @SvVeldhoven
- Helga van leur, @helgavanleur
- Kim van Dam, @KIMdamvan
- Hilde de Laat, @Hilde_delaat
Laatst gewijzigd: | 18 februari 2021 13:53 |
Meer nieuws
-
28 januari 2025
Online èn offline spelen belangrijk voor de ontwikkeling van digitale geletterdheid bij kinderen
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen het best spelenderwijs hun digitale geletterdheid ontwikkelen. Dat kan zowel offline als online gebeuren. Digitale media-activiteiten van kinderen, zoals het bekijken van onlinevideo’s of gamen, lijken op...
-
28 januari 2025
Artistieke ambassadeurs: het maken van kunst als onderzoeksmethode
Schilderen, schrijven, theater maken – het zijn geen activiteiten waar je als eerste aan denkt bij wetenschappelijk onderzoek. Toch is dit mogelijk aan de Rijksuniversiteit Groningen.
-
27 januari 2025
Werken aan betere AI (met minder geld dan de VS)
De VS gaat een duizelingwekkend bedrag van 500 miljard euro investeren in AI. Aan de Rijksuniversiteit Groningen werken onderzoekers juist aan Future-Proof Computing: energiezuinigere hardware en verantwoorde AI die kan samenwerken met de mens.