Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Scholierenacademie

MOT VO: Leren voor toets of toekomst?

Wat is goed leren? Hoe doe je dat?

Als je vlak voor een kennistoets begint met leren, kan je een hoog cijfer halen op de toets. Je raakt die kennis dan alleen snel weer kwijt. Als je vaker en verder van tevoren voor een toets gaat leren, dan haal je waarschijnlijk een minder hoog cijfer, maar de kennis zakt ook minder snel weer weg. Als je weet dat je verder gaat met een vak, dan is de laatste optie wel verstandiger.  

Prof. dr. Hedderik van Rijn doet onderzoek naar dit onderwerp en wil, in samenwerking met het MOT van de Scholierenacademie, een lespakket ontwikkelen dat draait om de vragen: "Wat is goed leren? En hoe doe je dat?". Ben jij een docent op een middelbare school en wil jij meedenken, mee-ontwikkelen en als eerste het nieuwe lesmateriaal testen in het multidisciplinair ontwikkelteam, dan zijn we op zoek naar jou!

Praktische informatie
  • In het ontwikkelteam is plek voor twee docenten van verschillende middelbare scholen.
  • Op 8 juli na 14:00 uur zullen kennismakingsgesprekken plaatsvinden en op 15 juli maken we de definitieve teams bekend.
  • Er zijn zes bijeenkomsten met het Multidisciplinaire OntwikkelTeam. Naast de bijeenkomsten zul je het lesmateriaal op je eigen school gaan testen en collega’s vragen om feedback. 

  • Het lesmateriaal wordt voor de onderbouw van de middelbare school ontwikkeld. 
  • De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdmiddagen: 10 oktober 2024, 24 oktober 2024, 21 november 2024, 12 december 2024, 23 januari 2025, 27 februari 2025. Op deze middagen moet je beschikbaar zijn. 
  • De bijeenkomsten vinden plaats in Groningen. 

  • In totaal zal je 50 uren besteden aan het project, deze uren worden vergoed via een detacheringsovereenkomst met je school. Het eindresultaat is open source lesmateriaal. 

Interesse? Schrijf je in voor 3 juli 2024!

Laatst gewijzigd:27 juni 2024 11:10