Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Scholierenacademie

MOT VO: Mentale gezondheid - emoties

Hoe doe je onderzoek naar emoties en wat kun je daarvan leren? 

Onderzoek is voor veel leerlingen een ver-van-hun-bed-show, terwijl het vwo leerlingen wel voorbereidt op wetenschappelijk onderwijs. En ook als je havo of mavo doet, is het goed om te weten hoe kennis eigenlijk tot stand komt en hoe je informatie op waarde kunt schatten. 

Om leerlingen kennis te laten maken met wetenschap en onderzoek, maken we lesmateriaal over verschillende onderwerpen. Het onderwerp dat centraal staat in deze MOT is emoties. Vragen die centraal staan zijn: Hoe onderzoek je emoties? Welke invloed hebben emoties op onze keuzes en op onze motivatie? Welke rol speelt emotie in onze mentale gezondheid? 

Prof. dr. Marie-José van Tol doet onderzoek naar emoties en mentale gezondheid. Haar onderzoek is de basis van het lesmateriaal dat de deelnemers van deze MOT gaan ontwikkelen. Ben jij een docent op een middelbare school en wil jij meedenken, mee-ontwikkelen en als eerste het nieuwe lesmateriaal testen in het multidisciplinair ontwikkelteam, dan zijn we op zoek naar jou!

Praktische informatie
    • In het ontwikkelteam is plek voor twee docenten van verschillende middelbare scholen.

    • Op 8 juli na 14:00 uur zullen kennismakingsgesprekken plaatsvinden en op 15 juli maken we de definitieve teams bekend.

    • Er zijn zes bijeenkomsten met het Multidisciplinaire OntwikkelTeam. Naast de bijeenkomsten zul je het lesmateriaal op je eigen school gaan testen en collega’s vragen om feedback. 

    • De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdagmiddagen, de data worden zo snel mogelijk bekendgemaakt. 

    • De bijeenkomsten vinden plaats in Groningen. 

    • In totaal zal je 50 uren besteden aan het project, deze uren worden vergoed via een detacheringsovereenkomst met je school. Het eindresultaat is open source lesmateriaal.

  • Interesse? Schrijf je in voor 3 juli 2024!
Laatst gewijzigd:27 juni 2024 11:11